Nagy zabálások diéta mellett.

2015. augusztus 15. 05:15 - Bengapu

Bengapu Lidl-ös csirkéje

Avagy éljen az ázsiai hét!

Nem is olyan rég, tán 1-2 hete ázsiai hét volt a Lidl-ben. Akkor lemaradtam róla, de kedvenc vecsési boltomban még az akciós hét után is bőven kapni az adott tematika termékeiből. Így a múltkori alkalommal vettem ott a remek árú kókusztejből (330 forint 400 ml), és az üvegtésztából pár csomaggal, hogy elkészítsem ezt a remek fogást. :)

Kevés alapanyag, rengeteg íz! ;)

Bengapu Lidl-ös csirkéje (ázsiai hét inspirálta)

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 1 doboz kókusztej 
  • 1-2 csomag üvegtészta (10-20 dkg) (éhségtől függően)
  • kevés só, kevés fokhagyma granulátum, 1,5 teáskanál római kömény, 1,5 teáskanál kurkuma, 1 teáskanál gyömbér
  • 3 evőkanál kedvenc olajunkból

Előkészületek:

A csirkét tisztítsuk meg, majd kockázzuk fel. Az üvegtésztát főzzük ki a zacskón lévő utasítás szerint, szűrjük le, majd tálalásig tegyük félre.

Elkészítés:

Egy wokban felhevítjük az olajat, majd fehéredésig pirítjuk rajta a csirkét. Ekkor fűszerezzük, megkeverjük alaposan, majd minimális vízzel felengedjük. Körülbelül 10 percig főzzük így alacsony lángon. Ha úgy érezzük, hogy érintésre már nem gumiszerű a hús, illetve ha egyet szétszedvén nem rózsaszín a közepe, akkor felöntjük a kókusztejjel csirkés alapunkat. (Ha szükséges utánafűszerezünk.) 3-4 perc gyenge forralás után kész is van ételünk! Az előzőleg kifőzött tésztára halmozva tálaljuk. Jó étvágyat! :)

lidlcsirke.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr387707876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása