Nagy zabálások diéta mellett.

2015. október 10. 05:18 - Bengapu

Kínai ötfűszeres csirke Bengapu módra

A következő receptre számtalan verziót találhat az ember, ha az internet világában barangol, gondoltam bemutatom az én verziómat. :) A szokásos elveket követem: gyorsan, kevés alapanyagból finomat. :)

 Kínai ötfűszeres csirke Bengapu módra

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg hosszúszemű rizs
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3+2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál kínai ötfűszer keverék (én az Erdészné kínai ötfűszer keverékét használtam, ennek összetevői: csillagánizs, édeskömény, szegfűszeg, szecsuáni bors, fahéj (pontosabban annak egy változata, a cassia) )
  • ízlés szerint só, frissen őrölt színes bors

Kezdésnek készítsük elő a csirkét: tisztítsuk meg, vágjuk fel falatnyi darabokra, majd pácoljuk be 3 evőkanál olívaolaj és 2 teáskanál ötfűszer keverék elegyébe. Hagyjuk fél órán át állni hűvös helyen.

Közben foglalkozzunk a körettel, ami most rizs lesz. Egy közepes lábosban, a maradék olívaolajon kezdjük el dinsztelni az apró kockákra szelt vöröshagymát. 5 perc után öntsük hozzá a rizst, és alaposan forgassuk össze őket. További 3 perc pirítás után öntsük fel 2-2,5-szeres vízzel, fűszerezzük, majd fedjük le. A forrástól számolva 16-18 perc alatt elkészül.

Álljunk neki a csirkének, ha letelt a pácolási ideje: egy wokot alaposan melegítsünk fel nagy lángon, majd zúdítsuk bele a csirkét, és süssük, amíg ki nem fehéredik. (Fantasztikus illatok fognak a konyhában szállingózni. :) ) Ekkor mérsékeljük a lángot, öntsünk alá kevés vizet, és főzzük addig, amíg meg nem puhul, át nem fő rendesen. (Ez körülbelül 10-15 perc, tapasztalatom szerint akkor jó, amikor ha hozzáérünk a fakanállal, nem olyan érzésünk van, mintha gumihoz nyúlnánk. :) ) Ekkor választhatunk: ha szaftosabbra szeretnénk a csirkét, akkor nem forraljuk el róla a levét; viszont ha kevés szaftot szeretnénk, akkor vagy besűrítjük étkezési keményítővel, vagy elforraljuk az összes levet, zsírjára sütjük.

Amint kész vagyunk mindkét elemmel, már csak a tálalás marad hátra: a rizs közepére halmozzuk az illatos csirkedarabokat. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Az ételt Crohnos sorstársaimnak passzív időszakban, a többieknek mindenkorra ajánlom. :P

Megtaláltok a Facebook-on is! :)

kinaiotfuszeres.jpg

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr457883042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovizsike · www.http//blog.hu 2015.10.17. 18:26:13

Biztosan kipróbálom, szeretem az ilyen ízeket!!!

Bengapu 2015.11.10. 12:55:37

Majd beszámolót kérek, hogy ízlett! ;) (Elnézést a késői reagálásért, a kezelőfelület valamiért nem mutatta a kommentet...)
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása