Nos, Hölgyeim és Uraim új munkahelyem lett: mostanság portásként telnek a dolgos hétköznapok és hétvégék. (Ezért sem voltam az utóbbi időben túl aktív.) Ma kivételesen szabadnapos vagyok, így ebédre összeütöttem ezt a remek tésztaételt. :)
Tudom, hogy nálam a szerda a főzeléknap, de ma annyira megkívántam a tésztát, hogy nem készíthettem mást. :P Lássuk a receptet. ;)
Szabadnapos tészta
- 2 szál póréhagyma
- 10 szelet csirkemellsonka (vagy maradék sült csirke/hús szálaira szedve, feldarabolva; ekkor a mennyiség éhségünktől függ :P)
- 1 kis konzerv kukorica fele (körülbelül 14-15 dkg) (opcionális)
- 25 dkg tészta (Tóték Cornito szarvacskája, gluténmentes)
- 2 dl rizstejszín (akinek nincs semmi nyavalyája, rendes tejszínt is használhat)
- 1 bátor evőkanál dijoni mustár
- ízlés szerint só, frissen őrölt színes bors
- kevés kókuszzsír (vagy ki milyen zsiradékot használ)
Kezdésnek tisztítsuk meg a póréhagymát jó alaposan (a rétegek között is, ott szokott koszos lenni leginkább), majd szeljük fel fél-1 centiméteres karikákra. A csirkemellsonkát csíkozzuk/kockázzuk, ahogy tetszik.
Egy lábosban közepes lángon felhevítjük a kókuszzsírt, majd elkezdjük pirítani rajta a sonkát. Amikor már egy kis színt kapott, rádobjuk a póréhagymát. (Odatehetjük a tésztát is, a zacskón lévő utasítás szerint készítsük el, majd szűrjük le.) Folyamatos kevergetés mellett 3-4 percig dinszteljük így. Felöntjük 1-másfél deciliter vízzel, és fedő alatt 7-8 perc alatt készre főzzük. (Közben kevergessük, nehogy odakapjon; ha kell pótoljuk a folyadékot.) Ezután adjuk hozzá a mustárt, a kukoricát, rizstejszínt, fűszerezzük. 2-3 rottyanás, és készen is vagyunk. :) A tészta közepére halmozzuk a "ragut". A tetejére akár sajtot is tehetünk, hogy fokozzuk az élvezeteket. :)
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
A Facebook-on is fent vagyok! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.