Nem vagyok elkötelezett híve a leveseknek, de vannak olyan napok, amikor egyszerűen kívánja a szervezetem. Nos, ez tegnap sem volt másképp, így elkészítettem az egyik kedvencemet.
Bengapu hagymalevese
Hozzávalók (körülbelül 3-4 tányérhoz):
- 10 dkg (laktózmentes) vaj
- 60 dkg vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 dl (laktózmentes) tej
- 7 dl víz
- só ízlés szerint, 3/4 teáskanál őrölt fehérbors, 1 teáskanál zsálya
- Tálaláshoz: (laktózmentes) sajt, (gluténmentes kenyérből) pirítós
Elkészítés:
A vöröshagymát, és a fokhagymagerezdeket is megtisztítjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Egy közepes méretű lábosban felolvasztjuk a vajat [hihetetlenül finom illata van], majd addig pirítjuk benne a vereshagymát, amíg aranysárga nem lesz. Ha ez megtörtént, hozzáadjuk a vámpírűzőt, és még fél-1 percig hagyjuk őket így. Ezután felöntjük a tejjel és a vízzel, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt 25-30 percig főzzük, amíg a hagyma vajpuha nem lesz. A legvégén hozzákeverjük a zsályát, s már tálalhatunk is!
Úgy az igazi, ha a tetejét megszórjuk egy kevés sajttal, s pirítóssal fogyasztjuk; de ezek nélkül is remek fogás akár ebédre, akár vacsorára. Jó étvágyat kívánok hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.