Nagy zabálások diéta mellett.

2016. augusztus 24. 05:39 - Bengapu

Bengapu hagymalevese

Nem vagyok elkötelezett híve a leveseknek, de vannak olyan napok, amikor egyszerűen kívánja a szervezetem. Nos, ez tegnap sem volt másképp, így elkészítettem az egyik kedvencemet.

Bengapu hagymalevese

Hozzávalók (körülbelül 3-4 tányérhoz):

  • 10 dkg (laktózmentes) vaj
  • 60 dkg vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl (laktózmentes) tej
  • 7 dl víz
  • só ízlés szerint, 3/4 teáskanál őrölt fehérbors, 1 teáskanál zsálya
  • Tálaláshoz: (laktózmentes) sajt, (gluténmentes kenyérből) pirítós

Elkészítés:

A vöröshagymát, és a fokhagymagerezdeket is megtisztítjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Egy közepes méretű lábosban felolvasztjuk a vajat [hihetetlenül finom illata van], majd addig pirítjuk benne a vereshagymát, amíg aranysárga nem lesz. Ha ez megtörtént, hozzáadjuk a vámpírűzőt, és még fél-1 percig hagyjuk őket így. Ezután felöntjük a tejjel és a vízzel, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt 25-30 percig főzzük, amíg a hagyma vajpuha nem lesz. A legvégén hozzákeverjük a zsályát, s már tálalhatunk is!

Úgy az igazi, ha a tetejét megszórjuk egy kevés sajttal, s pirítóssal fogyasztjuk; de ezek nélkül is remek fogás akár ebédre, akár vacsorára. Jó étvágyat kívánok hozzá!

hagymaleves.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr5011610984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása