Nagy zabálások diéta mellett.

2016. október 11. 12:17 - Bengapu

Almaecetes burgonyafőzelék

Szeretem olvasgatni a különböző receptes weblapokat, sok ötletet lehet belőlük meríteni, vagy alapot találni 1-1 étel elkészítéséhez. A minap megakadt a szemem egy burgonyafőzelék variáción, kíváncsi voltam, hogy tényleg olyan finom-e, ahogy elképzeltem...

Szerencsére itthon minden alapanyag a rendelkezésemre állt, így még ki sem kellett mozdulnom ebben a vacak időben. :D

Almaecetes burgonyafőzelék

Hozzávalók

  • 60-70 dekagramm burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál margarin/vaj
  • só ízlés szerint, fél teáskanál fehérbors
  • 1-2 babérlevél
  • 2 deciliter laktózmentes tejszín/rizstejszín (opcionális)
  • 2 evőkanál almaecet
  • fél evőkanál mustár (dijoni, ha lehetséges)
  • petrezselyem vagy snidling (a tálaláshoz)

Elkészítés

A burgonyát tisztítás után 1 centiméteres kockákra [próbáljuk :D] vágni; a fokhagymát nagyon apróra daraboljuk.
Egy közepes lábosban felhevítjük a margarint/vajat, rádobjuk a burgonyát. Folyamatos kevergetés mellett 5 percig pirítjuk, 3 perc után mellé tesszük a vámpírok ellenségét. Ezután felöntjük a tejszínnel, s annyi vízzel, ami nem teljesen lepi el. Hozzáadjuk a mustárt, befűszerezzük, majd befedő alatt körülbelül 20 perc alatt készre főzzük. Ha nem találjuk elég sűrűnek, akkor kedvenc sűrítési technikánkkal javítsunk rajta. Én ma a "lusta ember sűrítését" alkalmaztam, a kész főzelék harmadát egy krumplinyomóval összetörtem.
Meglocsoljuk az almaecettel, egyet rottyantuk rajta, s tálalhatunk! (Kóstoljuk meg, ha nem találjuk elég ecetesnek, tegyük még bele nyugodtan.) A tetejét szórjuk meg petrezselyemmel, vagy snidlinggel. Jó étvágyat!

Ízre milyen? Kellemesen savanykás, jól érződik benne a mustár is. Kellemes párosítás, ajánlom az elkészítését! Aki megfőzi, attól pedig várom, hogy ízlett neki?! :)

almaecetes.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr9611790621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása