Nagy zabálások diéta mellett.

2016. július 26. 12:35 - Bengapu

Balzsamecetes csirkemell fokhagymás cukkinitócsnival

A csirkemellet ezer + 1 féle módon el lehet készíteni, így gondoltam, ma én sem a natúr verzióját fogom ebédelni! Gyorsan körbelestem, hogy mi leledzik itthon, s ekkor pillantottam meg a balzsamecetet a szekrény tetején. Így ennek a felhasználásával született ez a pompás kis fogás. :)

Balzsamecetes csirkemell fokhagymás cukkinitócsnival

Hozzávalók:

A balzsamecetes csirkéhez:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 4-5 evőkanál balzsamecet
  • 2-3 evőkanál méz
  • kevés kukoricacsíra olaj a sütéshez

A fokhagymás cukkinitócsnihoz:

  • 75 dkg cukkini (reszelés után mért mennyiség)
  • 3 tojás
  • körülbelül 6 evőkanál kukoricaliszt
  • körülbelül 2 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa 
  • 3 gerezd fokhagyma lereszelve, vagy 2 bátor teáskanál fokhagyma granulátum
  • só, frissen őrölt bors ízlés szerint, 2 teáskanál őrölt oregánó, 2 teáskanál morzsolt bazsalikom
  • kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:

Először fogjunk hozzá a tócsnihoz. A cukkiniket megmossuk, felezzük, ha szükséges, akkor a közepüket kivájjuk egy kanállal. Ezután egy nagylyukú reszelő segítségével lereszeljük. Összekeverjük a többi hozzávalóval, s a fűszerekkel, majd kicsit állni hagyjuk.

Tipp: Azért írtam körülbelüli mennyiséget, mert ez attól is függ, hogy milyen fajta lisztet használunk például. A cél egy nem túl folyós massza kikeverése. Ha azt vesszük észre, hogy vizet engedett a cukkini, csak keverjük át a masszát, s folytassuk a sütést. :)

Egy tapadásmentes serpenyőben felmelegítjük a kókuszolajat, és egy-egy evőkanálnyi adagot egyenletesen elterítünk mindkét felén. A közepesnél kicsit alacsonyabb lángon, oldalanként 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalásig tartsuk melegen.

(A tányér szélén lévő két monstrum az utolsó adag massza felhasználásakor született... :D )

13719489_10209166125624476_9188337029598152475_o.jpg

Térjünk rá a húsra, hisz úgyis mindig az a legfontosabb! :D A csirkét megtisztítjuk, majd falatnyi darabokra kockázzuk. Egy másik serpenyőt előmelegítünk az olajjal, rádobjuk a csirkefarabokat, melyeket addig pirítunk, amíg egy kis színük nem lesz. Ekkor hozzáöntjük a balzsamecetet, belecsorgatjuk a mézet, alaposan elkeverjük. 2-3 perc óvatos forralás után tálalhatunk is! (Körülbelül 12-15 perc alatt elkészül ez a része az ételnek.)

Tipp 2: Természetesen bármilyen olaj megfelel mind a tócsni, mind a csirke sütéséhez.

Be kell valljam, először féltem a balzsamecettől, de miután megkóstoltam az elkészült ebédet... Legközelebb is bátran fogom használni ezt a remek alapanyagot, szívből ajánlom másnak is kipróbálásra. :)

Facebook-on is megtalál, aki akar! ;)

balzsamecetescsirke.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr268915272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása