Nagy zabálások diéta mellett.

2016. augusztus 15. 12:31 - Bengapu

Babbofőzelék a húsmentes hétfőhöz

Nos, én is azok táborát erősítem, akik a húst is csak hússal ennék. Viszont tény, hogy kellenek olyan napok, amikor a zöldségeket részesítjük előnyben. 

A húsmentes hétfőről itt lehet olvasni bővebben. Nem tartom hülyeségnek, heti egy ilyen napba még a legelvetemültebb húsimádók sem halnak bele. :)

Mivel passzív időszakban vagyok, így bátrabban használom a hüvelyeseket, amik remek fehérje forrásnak számítanak. 1-2 plusz hozzávalóval pedig isteni főzelék készíthető belőlük! ;)

Babbofőzelék

Hozzávalók:

  • 40 dkg csicseriborsó (konzerv, főtt)
  • 25 dkg fehérbab (konzerv, főtt)
  • 30 dkg burgonya
  • 1 nagy szál póréhagyma
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt színes bors ízlés szerint; 1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál lestyánlevél, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 1 gondolatnyi szárított chili (opcionális)
  • 2-3 evőkanál kókuszolaj

Elkészítés:

A póréhagymát alapos tisztítás után negyedeljük, majd egy centis darabokra vágjuk. A fokhagymagerezdeket megtörjük, majd apróra szeljük, a burgonyát falatnyi egységekre kockázzuk.

2-3 evőkanál kókuszolajon elkezdjük dinsztelni a pórét közepes lángon. Amikor már puhának ítéljük, hozzákeverjük a fokhagymát, és burgonyát. Hagyjuk őket ismerkedni olyan 2-3 percig, majd öntsük fel annyi vízzel, ami alig lepi el. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és félig lefedve főzzük. 

A konzerveket egy szűrőbe öntjük, alaposan átöblítjük, lecsepegtetjük. Amikor már 10-12 perce fő a krumplis keverék, hozzáadjuk a hüvelyeseket, a lestyánlevelet, és a szódabikarbónát [és a szárított chilit, ha kicsit csípősre szeretnénk ;)]. A lángot takarékra vesszük, és további 5-10 percig rotyogtatjuk a főzeléket. Az egész akkor készül el, amikor a krumpli megfőtt (nem kell rommá főzni). Nekem elég sűrű lett a végére, de akinek nem, az forralja el róla a felesleges vizet, vagy nyugodtan alkalmazza a kedvenc sűrítési technikáját. 

Amikor elzártuk alatta a lángot, szórjuk meg a felaprított petrezselyemmel, s alaposan keverjük meg. Jó étvágyat kívánok hozzá!

babbo.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr910411496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása