Tegnap készítettem ezt a remek fogást, mely cirka 20 perc alatt megvan, úgyhogy bátran beállhat a sorba Jamie Oliver 15 és 30 perces kajái mellé. :P Ajánlom mindenkinek, aki finomat szeretne vacsorázni egy munkával teli nap után. :)
Tejszínes B&B tészta
- kb. 15-20 dkg zöldborsó (nálam ez most mélyhűtött volt)
- 10-20 dkg bacon (pénztárcánknak megfelelően)
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 20 dkg gluténmentes tészta
- 2 dl rizstejszín
- őrölt színes bors ízlés szerint (só a bacon miatt nem fog kelleni)
Egy lábosban feltesszük főni a tésztát, és elkészítjük a zacskón lévő utasítás szerint. Ha kész, leszűrjük, a levéből egy keveset félreteszünk.
Közben egy másik lábosban, vagy serpenyőben minimális olajat kezdünk hevíteni. Erre rakjuk az előzőleg apró kockákra vágott vöröshagymát. Amikor már kissé megdinsztelődött, hozzáadjuk a csíkokra vágott bacont, és közepes lángon sütjük őket. Amikor a szalonna már szépen megpirult, és kiengedte a zsírját, jön a zöldborsó, melyet 4-5 percig a bacon zsírjában dinsztelünk. Amikor a borsónk "háromnegyedes" állapotban van (a mirelit borsónak 8-10 perc kell, hogy elkészüljön, így ennek alapján számoljunk), felöntjük a rizstejszínnel (Ne felejtsük el felkaparni a sütés közben keletkezett pörcöket!!!), majd a szánk íze szerinti borssal fűszerezzük. Levesszük alatta a lángot, és 5 perc alatt készre főzzük. (Ha kell, az előzőleg félretett főzővízzel krémesíthetjük még a szószt.)
Alaposan összekeverjük a tésztával, kicsit hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek, majd jóízűen behabzsoljuk. Én legalább is így tettem. :) Jó étvágyat kívánok hozzá! A kérdésre válaszolni ér a poszt végén. :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.