Nagy zabálások diéta mellett.

2015. június 11. 05:15 - Bengapu

Egy fárasztó nap finom befejezése

Tegnap készítettem ezt a remek fogást, mely cirka 20 perc alatt megvan, úgyhogy bátran beállhat a sorba Jamie Oliver 15 és 30 perces kajái mellé. :P Ajánlom mindenkinek, aki finomat szeretne vacsorázni egy munkával teli nap után. :)

Tejszínes B&B tészta

  • kb. 15-20 dkg  zöldborsó (nálam ez most mélyhűtött volt)
  • 10-20 dkg bacon (pénztárcánknak megfelelően)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 20 dkg gluténmentes tészta
  • 2 dl rizstejszín
  • őrölt színes bors ízlés szerint (só a bacon miatt nem fog kelleni)

Egy lábosban feltesszük főni a tésztát, és elkészítjük a zacskón lévő utasítás szerint. Ha kész, leszűrjük, a levéből egy keveset félreteszünk.

Közben egy másik lábosban, vagy serpenyőben minimális olajat kezdünk hevíteni. Erre rakjuk az előzőleg apró kockákra vágott vöröshagymát. Amikor már kissé megdinsztelődött, hozzáadjuk a csíkokra vágott bacont, és közepes lángon sütjük őket. Amikor a szalonna már szépen megpirult, és kiengedte a zsírját, jön a zöldborsó, melyet 4-5 percig a bacon zsírjában dinsztelünk. Amikor a borsónk "háromnegyedes" állapotban van (a mirelit borsónak 8-10 perc kell, hogy elkészüljön, így ennek alapján számoljunk), felöntjük a rizstejszínnel (Ne felejtsük el felkaparni a sütés közben keletkezett pörcöket!!!), majd a szánk íze szerinti borssal fűszerezzük. Levesszük alatta a lángot, és 5 perc alatt készre főzzük. (Ha kell, az előzőleg félretett főzővízzel krémesíthetjük még a szószt.)

Alaposan összekeverjük a tésztával, kicsit hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek, majd jóízűen behabzsoljuk. Én legalább is így tettem. :) Jó étvágyat kívánok hozzá! A kérdésre válaszolni ér a poszt végén. :)

tejszbbteszta.jpg

Címkék: vacsora tészta
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr737533232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása