Nagy zabálások diéta mellett.

2016. augusztus 05. 09:19 - Bengapu

Kakukkfüves csicseriborsó-leves

Ez a recept egyszerű, szerintem minden levesrajongó imádni fogja. Gyors elkészülte miatt remek kezdése lehet egy nyári ebédnek! ;)

Ma már szerencsére egyre több helyen lehet kapni csicseriborsót, mind konzerv, mint szárított formában. Érdemes megismerkedni vele, rendkívül sokoldalúan felhasználható, én már készítettem belőle főzelékets krémet is. Mivel elég semleges íze van, bátran fűszerezhetjük. :)

Kakukkfüves csicseriborsó-leves

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál kakukkfű, só, frissen őrölt színes bors ízlés szerint

Elkészítés:

A szokásos tisztító, pucoló műveletek után a hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, a sárgarépát lereszeljük. A csicseriborsó konzervet leszűrjük, átmossuk, lecsepegtetjük. Egy közepes lábosban kevés olajon megdinszteljük a hagymát, és a fokhagymát. Ezután jöhet hozzá a sárgarépa, együtt további 3-4 percet töltenek el. Ha ez az idő letelt, hozzáadjuk a csicseriborsót, a rizslisztet, alaposan összekeverjük, és további 1-2 percig főzzük őket így, hogy a liszt íze ne maradjon meg. Nyakon öntjük 1 liter vízzel, fűszerezzük. Alacsony lángon 10 percig rotyogtatjuk, utána tálalhatunk is!

Aki teheti, próbálja ki, remélem ízleni fog!

kakukkfuves_csicseri.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr268945278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása