Ez a recept egyszerű, szerintem minden levesrajongó imádni fogja. Gyors elkészülte miatt remek kezdése lehet egy nyári ebédnek! ;)
Ma már szerencsére egyre több helyen lehet kapni csicseriborsót, mind konzerv, mint szárított formában. Érdemes megismerkedni vele, rendkívül sokoldalúan felhasználható, én már készítettem belőle főzeléket, s krémet is. Mivel elég semleges íze van, bátran fűszerezhetjük. :)
Kakukkfüves csicseriborsó-leves
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 teáskanál kakukkfű, só, frissen őrölt színes bors ízlés szerint
Elkészítés:
A szokásos tisztító, pucoló műveletek után a hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, a sárgarépát lereszeljük. A csicseriborsó konzervet leszűrjük, átmossuk, lecsepegtetjük. Egy közepes lábosban kevés olajon megdinszteljük a hagymát, és a fokhagymát. Ezután jöhet hozzá a sárgarépa, együtt további 3-4 percet töltenek el. Ha ez az idő letelt, hozzáadjuk a csicseriborsót, a rizslisztet, alaposan összekeverjük, és további 1-2 percig főzzük őket így, hogy a liszt íze ne maradjon meg. Nyakon öntjük 1 liter vízzel, fűszerezzük. Alacsony lángon 10 percig rotyogtatjuk, utána tálalhatunk is!
Aki teheti, próbálja ki, remélem ízleni fog!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.