Nagy zabálások diéta mellett.

2016. augusztus 10. 09:03 - Bengapu

Fogások ebédszünethez XVII.

Egyszerű csicseriborsós tészta

Mindannyiunknak van olyan ismerőse, aki az ebédet általában lerendezi egy péksüteménnyel, vagy pizzarendeléssel. Ha rákérdezünk, miért nem csinálja inkább magának a déli betevőt, a legkülönfélébb válaszokat kapjuk:

"Este már fáradt vagyok, nincs kedvem még a konyhában is órákat vacakolni.", vagy "Nem jövök ki sokkal olcsóbban, ha magamnak csinálom." és a többi, és a többi. Mutassuk meg nekik ezt a receptet, s rájönnek, hogy az a 15 perc megéri a konyhában!

Az egész ugyanis ennyi idő alatt készül el. Sok alapanyag sem kell hozzá, és azok sem drágák, úgyhogy nincs apelláta, ezt a fogást ki KELL próbálni! ;)

Egyszerű csicseriborsós tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg csicseriborsó (konzerv [vagy üveges], főtt) [én a Lidl-ben szoktam venni, a portugál hetek alatt árulják]
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • 20 dkg (gluténmentes) tészta
  • só, frissen őrölt színes bors ízlés szerint, 1 teáskanál római kömény
  • 2-3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Egy lábosban tegyük oda a tészta vizét, amiben kifőzzük, majd ha felforrt, sózzuk meg, és a csomagoláson leírtak szerint készítsük el.

Közben egy másik lábosban a közepesnél kisebb lángon elkezdjük dinsztelni az előzőleg apróra felkockázott vereshagymát. 4 perc után hozzáadjuk a szintén felaprózott fokhagymát, és a leszűrt, átmosott csicseriborsót. Fűszerezzük, majd együtt további 4-5 percet töltenek el. Ezután egy merőkanálnyit a tészta főzővizéből hozzáadunk (ettől lesz krémes a szószunk), kis rotyogtatás után elzárjuk alatta a lángot. A tésztát leszűrjük, s alaposan összeforgatjuk a csicseriborsós keverékkel. Akár azonnal is tálalhatjuk, vagy hagyhatjuk egy kicsit állni, nem fog neki rosszat tenni! ;)

Ugye milyen gyors, és könnyű? Aki teheti, próbálja ki, nagyon remélem, hogy ízleni is fog! :)

csicseristeszta.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr809957192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása