Nagy zabálások diéta mellett.

2016. szeptember 22. 08:35 - Bengapu

Citromos csirkefalatok cukkinis polentával

Már az ősz első heteiben sikerült elkapnom valami nyavalyát, ennek okán olyat kellett kiötlenem vacsorára, ami hamar megvan, mégsem órákig tart elkészítése. Kapóra jött, hogy egy kedves ismerősömtől kaptam citromos olívaolajat...

Így született meg a gondolat, hogy a csirkét bepácolom, s mellé ezt a nem mindennapi köretet készítem el.

Citromos csirkefalatok cukkinis polentával

Hozzávalók:

A csirkéhez:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • citromos olívaolaj

A polentához:

  • 15 dkg kukoricaliszt/kukoricadara
  • 3 dkg margarin/laktózmentes vaj
  • kevés cukkini
  • só, frissen őrölt színes bors

Elkészítés:

A csirkét tisztítsuk meg, vágjuk egy centi vastag szeletekre. Öntsük nyakon a citromos olajjal, forgassuk át benne. Hűtőben pihentessük 1-2 órát, vagy akár egy egész éjszakán át. Addig térjünk rá a polentára.

Bevallom, én itt kicsit csaltam, mert instant polentát használtam. Annó az olasz hetek alatt volt kapható a Lidl-ben, 3 perc főzés kell csak neki. Ha nem rendelkezünk ezzel az alapanyaggal, akkor itt az elkészítési mód: körülbelül 5-6 deciliter vizet kevés kukoricaliszttel (hogy a csomósodást kiküszöböljük) és sóval felforralunk (a só nagyon fontos, a sótlan polenta... nagyon nem finom). Ezután lejjebb vesszük a lángot, s a gyöngyöző vízbe öntjük a lisztet/darát, majd fokozatos keverés mellett 15-20 perc alatt megfőzzük. Akkor jó, ha már elválik az edény falától. Ekkor belekeverjük a vajat, az előzőleg megtisztított, lereszelt cukkinit [amennyit jónak látunk, ezért nem írtam pontos mennyiséget :)]. Megborsozzuk, majd egy alapos keverés után vagy egy folpackkal kibélelt formába öntjük, vagy egy tálcára, s hagyjuk megdermedni. Én egy ebédhordóba töltöttem, így nézett ki, mikor összeállt:

cukkinis_polenta.jpg

A csirkét vegyük elő, egy előmelegített grill-, vagy sima serpenyőben oldalanként 4-5 perc alatt süssük aranybarnára. A polentát szeleteljük fel, a csirke köré pakolva tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ne csüggedjünk, ha nincs éppen citromos olívaolajunk, bármilyen hasonló jellegű olajjal (mint például a Civita fűszerolajai) működik a dolog. Remélem kipróbálják/kipróbáljátok! ;)

citromos_csirkefalatok.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr6511734827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása