Nagy zabálások diéta mellett.

2016. szeptember 19. 20:08 - Bengapu

Tök(jó)tócsni

Egy kedves ismerősömnek köszönhetően igen nagy mennyiségű cukkinihez és patisszonhoz jutottunk. Így mostanában ezeket a zöldségeket használtam.

A patisszon különlegessége, hogy nem a megszokott fehér, hanem csodás sárgás-zöldes színekben pompázik. Én piacon nem nagyon találkoztam vele eddig, leginkább külföldi főzős műsorokban akadt meg rajta a szemem. Íze egyszerűen fantasztikus, ha egyszer sikerül szerezni valamilyen úton-módon, mindenképp érdemes kipróbálni. :)

Nálam az egyik sláger ez a tökös tócsni lett, nem tudok betelni vele, ezért mindig embertelen mennyiséget készítek belőle. 

Tök(jó)tócsni

Hozzávalók:

  • 80 dkg cukkini (ez megfelel egy hatalmas termés felének) 
  • 60 dkg (sárga héjú) patisszon (hámozás, magozás után mért mennyiség)
  • 3 tojás
  • 2-3 evőkanál étkezési keményítő
  • só, frissen őrölt színes bors, kapor, snidling ízlés szerint
  • kukoricaliszt
  • kedvenc olajunk a sütéshez

Elkészítés:

A cukkinit meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd besózzuk, s 10 percre félretesszük. Közben a megtisztított patisszont is lereszeljük, beletesszük egy nagy tálba. Hozzáadjuk a lecsepegtetett cukkinit, a tojásokat, a keményítőt, s a fűszereket (én itt nem sóztam újra az ételt, de aki gondolja, sózzon utána nyugodtan). Egy alapos keverés után elkezdjük hozzáadagolni a lisztet, a cél, hogy egy közepesen sűrű masszát kapjunk végeredményül (ezért nem írtam pontos mennyiséget a lisztnél, most lusta voltam lemérni). 15 percig a hűtőben pihentetjük.

Az általunk favorizált olajat felhevítjük a kedvenc serpenyőnkben, majd egy merőkanállal (vagy evőkanállal) kisebb halmokban kisütjük a tócsnikat. Akkor kész, mikor mindkét oldala aranybarna. A felesleges olajat papírtörlővel leitatjuk.

Hogy miért lett ennyire nagy kedvenc? Nem olyan ropogós, s vékony, mint egy hagyományos tócsni, belül könnyed, örömmel harap bele az ember fia/lánya. Remélem másnak is ízleni fog, ha kipróbálja! Jó étvágyat! :)

tok_jo_tocsni.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr2611728395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása