Nagy zabálások diéta mellett.

2015. szeptember 20. 05:44 - Bengapu

Kurkumás csicseriborsókrém

A következő recept akkor jöhet kapóra, ha már unjuk a különböző felvágottakat reggelire, vacsorára. A csicseriborsó remek rost-, és vitaminforrás, így fogyasztása ajánlott mindenki számára. A kurkuma pedig gyulladáscsökkentő hatásáról is ismert, ami nekünk Crohn-osoknak jó hír. :)

Szokás szerint hamar elkészül, de itt is érvényes, ha hagyjuk egy kicsit állni, akkor az ízek jobban összeérnek, így még jobb összhatást kapunk. :)

Kurkumás csicseriborsókrém (humusz)

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1-1,5 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 teáskanál só, 3-4 tekerés frissen őrölt színes bors, 1 teáskanál kurkuma
  • kb 75 ml víz

 A csicseriborsó konzervet leöblítjük, és lecsepegtetjük. A többi hozzávalóval (a víz kivételével) egy tálkában elkezdjük összeturmixolni. Fokozatosan adjuk hozzá a vizet: a cél, hogy egy sima, krémes állagot érjünk el. Amint ez megvan, akár fogyaszthatjuk is. :) Ha szükséges, utánafűszerezünk. A legjobb friss zöldségekkel tálalva. Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Bengapu konyha a Facebook-on! :)

kurkcsics.jpg

Címkék: reggeli vacsora
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr257800310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása