A következő recept akkor jöhet kapóra, ha már unjuk a különböző felvágottakat reggelire, vacsorára. A csicseriborsó remek rost-, és vitaminforrás, így fogyasztása ajánlott mindenki számára. A kurkuma pedig gyulladáscsökkentő hatásáról is ismert, ami nekünk Crohn-osoknak jó hír. :)
Szokás szerint hamar elkészül, de itt is érvényes, ha hagyjuk egy kicsit állni, akkor az ízek jobban összeérnek, így még jobb összhatást kapunk. :)
Kurkumás csicseriborsókrém (humusz)
Hozzávalók:
- 1 konzerv csicseriborsó
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1-1,5 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 teáskanál só, 3-4 tekerés frissen őrölt színes bors, 1 teáskanál kurkuma
- kb 75 ml víz
A csicseriborsó konzervet leöblítjük, és lecsepegtetjük. A többi hozzávalóval (a víz kivételével) egy tálkában elkezdjük összeturmixolni. Fokozatosan adjuk hozzá a vizet: a cél, hogy egy sima, krémes állagot érjünk el. Amint ez megvan, akár fogyaszthatjuk is. :) Ha szükséges, utánafűszerezünk. A legjobb friss zöldségekkel tálalva. Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.