Nem is olyan rég, tán 1-2 hete ázsiai hét volt a Lidl-ben. Akkor lemaradtam róla, de kedvenc vecsési boltomban még az akciós hét után is bőven kapni az adott tematika termékeiből. Így a múltkori alkalommal vettem ott a remek árú kókusztejből (330 forint 400 ml), és az üvegtésztából pár csomaggal, hogy elkészítsem ezt a remek fogást. :)
Kevés alapanyag, rengeteg íz! ;)
Bengapu Lidl-ös csirkéje (ázsiai hét inspirálta)
- 60 dkg csirkemellfilé
- 1 doboz kókusztej
- 1-2 csomag üvegtészta (10-20 dkg) (éhségtől függően)
- kevés só, kevés fokhagyma granulátum, 1,5 teáskanál római kömény, 1,5 teáskanál kurkuma, 1 teáskanál gyömbér
- 3 evőkanál kedvenc olajunkból
Előkészületek:
A csirkét tisztítsuk meg, majd kockázzuk fel. Az üvegtésztát főzzük ki a zacskón lévő utasítás szerint, szűrjük le, majd tálalásig tegyük félre.
Elkészítés:
Egy wokban felhevítjük az olajat, majd fehéredésig pirítjuk rajta a csirkét. Ekkor fűszerezzük, megkeverjük alaposan, majd minimális vízzel felengedjük. Körülbelül 10 percig főzzük így alacsony lángon. Ha úgy érezzük, hogy érintésre már nem gumiszerű a hús, illetve ha egyet szétszedvén nem rózsaszín a közepe, akkor felöntjük a kókusztejjel csirkés alapunkat. (Ha szükséges utánafűszerezünk.) 3-4 perc gyenge forralás után kész is van ételünk! Az előzőleg kifőzött tésztára halmozva tálaljuk. Jó étvágyat! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.