Nagy zabálások diéta mellett.

2015. július 20. 10:42 - Bengapu

FoKhagymás-csirkés tészta

Avagy tanuljuk meg végre, hogy nem g-vel írjuk!

Egyszerűen imádom a foKhagymát: a belőle készült levest, a vele készült szósszal leöntött húst, mindent. Így gondoltam egyet, és összedobtam ezt az ételt, a szokásos szempontokat figyelembe véve: legyen gyors, egyszerű, illeszkedjen a diétához. (Itt hívnám fel a sorstársak figyelmét, hogy csak passzív időszakban készítsék el ezt a fogást.) Lássuk a receptet (mely nem szentírás, mindenki az ízlésének megfelelően variál rajta :) ):

FoKhagymás-csirkés tészta

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 25-30 dkg (gluténmentes) tészta (én most a Cornito fodros nagykockáját használtam)
  • 4 közepesen duci foKhagymagerezd
  • só (ízlés szerint), 1 teáskanál őrölt bors (ki milyet szeret), 1 teáskanál szárított medvehagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl (rizs)tejszín
  • 2 teáskanál (gluténmentes) kukoricakeményítő (ha a híg szószokat preferáljuk, akkor el is hagyhatjuk)

Kezdjük a tésztával: egy lábosban, a zacskón lévő utasításokat betartva főzzük meg, majd szűrjük le, kétszer öblítsük át forró vízzel. (Így nem lesz belőle betontömb.) Tálalásig tartsuk melegen.

Egy nagyobb falú serpenyőben, vagy wokban elkezdjük közepes lángon hevíteni az olívaolajat. Mikor kellően meleg, rádobjuk az előzőleg foKhagymanyomón áttört foKhagymát. Ha érezzük a sülő foKhagyma csodás illatát, adjuk hozzá a megtisztított, falatnyi darabokra vágott csirkét, vegyük feljebb a hőfokot, és gyorsan pirítsuk fehéredésig. (Vigyázzunk, hogy ne égjen meg a foKhagyma közben.) Fűszerezzük, majd felöntjük körülbelül 2 deciliternyi vízzel, és alacsony lángon 15 percig rotyogtatjuk. (Ne felejtsük el kevergetni!) 

A (rizs)tejszínben alaposan elkeverjük a kukoricakeményítőt (én szeretem a sűrű szószokat, ezért készítem így), és a 15 perc leteltével a csirkéhez keverjük. 1-2 rottyanás után már tálalhatunk is! Ennek módja abszolút tőlünk függ: szedhetjük simán a tésztára a szószt, de ha egyedül vagyunk rá, akkor keverjük össze az egészet a tészta lábosában. :P Remélem mindenkinek ízleni fog, jó étvágyat hozzá!

Már a Facebook-on is fent vagyok, itt a link az oldalhoz :) https://www.facebook.com/bengapukonyha?ref=hl

fokcsirteszt.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr217640998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása