Nagy zabálások diéta mellett.

2015. február 22. 09:53 - Bengapu

Fogások ebédszünethez I.

Mivel holnaptól újra dolgozni fogok, mostantól igyekszem olyan receptekkel is szolgálni, melyek hamar megvannak, emellett finomak is. Így nem kell majd a sarki kifőzdébe, vagy a munkahelyi büfébe rohannunk, ha gyomrunk órája megkondul. :P Ez az étel cirka 30 perc alatt megvan, nem kell hozzá sok összetevő, az összhatás mégis élvezetes. 

"Végre van munkám!" csirke

Hozzávalók:

  • kb. 70 dkg csirkemell filé
  • 1 nagyobb cukkini
  • 2 dl rizstejszín (akinek nincs baja, az használhat rendes tejszínt is)
  • só, őrölt színes bors, oregánó (vagy szurokfű, kinek hogy tetszik)
  • 2 ek olaj (kókusz, vagy olíva)

A csirkét megtisztítjuk, falatnyi darabokra vágjuk. A cukkini közepét kikaparjuk, és pofás kis kockákra kaszaboljuk (körülbelül akkorára, mint a csirkét).
Egy közepes edényben felhevítjük olajunkat, és hirtelen, fehéredésig sütjük rajta a pipit. Ha ez megvolt, felöntjük egy kis vízzel, fűszerezzük 2 csipet sóval, 2 csipet őrölt színes borssal, és 2 bátor csipetnyi oregánóval (fantasztikus illat fogja körbejárni a konyhát). Fedő alatt, kis lángon 22 perc alatt elkészül. Félidőben hozzáadjuk a cukkinit. Ha minden elkészült, ráöntjük a tejszínt, összerottyantjuk, és készen is vagyunk! (Ha kicsit hígnak találjuk a szósz, két dolgot tehetünk: vagy elforraljuk róla egy részét, vagy segítségül hívjuk az étkezési keményítőt.)
Köretnek én most tésztát választottam hozzá. Két napra meg is van az ebédem! 

munkcsirk_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr777196227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása