Nagy zabálások diéta mellett.

2015. április 19. 10:09 - Bengapu

Fogások ebédszünethez VII.-Gyűlölt zöldségek special

Nemrégiben egyik kedvenc Facebook-os csoportomban feltettem a kérdést: kinek melyik az a zöldség, amit ki nem állhat? Meglepődtem, hogy elég sokan beírták válasznak a sárgarépát. Így a mostani alkalommal kombinálom a két "rovatot" a következő recepttel. :)

Pedig a répa evésével nem ártunk magunknak: gazdag antioxidánsokban és ásványi anyagokban. A benne lévő béta-karotint akkor tudjuk a legjobban hasznosítani, ha főzve fogyasztjuk.

Nem mellesleg remek, ha az ember nincs csúcsformában, és egy könnyű fogásra vágyik. :)

Gyömbéres sárgarépa-krémleves

  • 75 dkg sárgarépa
  • 2 evőkanál frissen reszelt gyömbér
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj (én most olívaolajat használtam)
  • másfél liter alaplé (ennek hiányában víz)
  • 2 dl rizstejszín
  • só, fehérbors ízlés szerint

A sárgarépát meghámozzuk, hosszában felezzük. Ezt a műveletet megismételjük, majd kockákra vágjuk. A gyömbért megpucoljuk (A pucoláshoz használjunk bátran egy kiskanalat: így keveset vesztegetünk el belőle. [Nem olcsó mulatság. :P]), kis lyukú reszelőn lereszeljük a nekünk kellő mennyiséget. A vöröshagymát apróra daraboljuk.

Egy lábosban elkezdjük hevíteni az olajat, megdinszteljük rajta a hagymát. Ha már majdnem megvagyunk ezzel, rátesszük a répát és együtt pirítjuk őket 1-2 percig. Jöhet a gyömbér, az alaplé (víz), felforraljuk. Ezután takaréklángon a répa puhulásáig főzzük. (Ez nálam 20 percet vett igénybe.) Ha elkészült, alaposan turmixoljuk le, adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. (Ha alaplével dolgoztunk, akkor mindenképpen kóstoljuk meg, kell-e bele a fűszer. :) ) Visszatesszük a lángra és egy végső forralás után tálalhatunk is! :)

Jó étvágyat kívánok!

gyombsargrekremle.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr717379862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása