Nagy zabálások diéta mellett.

2015. július 29. 08:47 - Bengapu

Amikor a családnak (is) főzök... I.

Majoránnás újburgonya főzelék

Ha időm engedi, szívesen főzök az egész családnak, akár ebédről van szó, akár vacsoráról. Szeretem benne a kihívást: olyan fogást találni, ami illeszkedik a diétámhoz, és még az ízlésüknek is megfelelő. Tegnap nem kellett sokat agyalnom, hogy mit is együnk, egy fantasztikus főzelékre esett a választásom. (Folytatás a Tovább után... :) )

A főzelékek hamar megvannak, változatosan tudjuk elkészíteni őket, így szinte megunhatatlan részévé válhat ez is heti, illetve havi menütervünknek. Én tegnap újburgonyából készítettem egyet:

Bengapu majoránnás újburgonya főzeléke

  • 1,5-2 kg újburgonya
  • 2-3 közepes fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint, 1-1,5 (nem púpozott) evőkanál majoránna (nem, nem elírtam a mennyiséget :P), 1 teáskanál a kedvenc borsunkból [ha ez épp a fehérbors, akkor csak óvatosan vele... :) ]

A zöldségeket megpucoljuk; az újburgonyát egyenlő darabokra, a vöröshagymát apró kockákra daraboljuk. A fokhagymagerezdeket fokhagymanyomón átpréseljük. Egy nagyobb lábosban kevés olajon/zsiradékon elkezdjük dinsztelni a vöröshagymát. Amikor egy kis levet engedett, jöhet rá a fokhagyma. Ha mindkettő megpuhult, dobjuk rá a burgonyát, forgassuk össze őket alaposan. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi szűken ellepi, és fűszerezzük. Fedő alatt 15-25 perc alatt elkészül. Ha nem találjuk elég sűrűnek, akkor merjük ki az egyharmadát egy edénybe, pürésítsük/turmixoljuk le, majd öntsük vissza a főzelékbe. Ezzel kiváltjuk a rántást. :) 1-2 rottyanás, és tálalhatunk!

Feltétnek mi most virslit fogyasztottunk mellé. :) Mint szinte minden főzelék, ez is csak jobb lesz, ha például másnap eszünk belőle. Ekkor még jobban összeérnek a remek ízek. :) Jó étvágyat hozzá!

Bengapu konyhája a Facebook-on! :)

majorannasujburgfoz.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr527662382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása