Nagy zabálások diéta mellett.

2015. október 17. 06:53 - Bengapu

Egyszerű csirkemell a pihenős hétvégéhez

Ez a hét az egyszerűség jegyében telt nálam, így ennek megfelelően a következő recept sem lesz túl bonyolult, vagy időigényes. Alapanyagok tekintetében sem vittem túlzásba a dolgokat, mégis egy nagyon finom fogás kerekedett ki belőle. :)

Ebből a mennyiségből egy embernek 2, vagy két embernek egy étkezése jön ki. Természetesen ismét nem szentírás a recept, mindenki a saját szája ízének megfelelően alakíthatja. Nekem így nagyon ízlett, szerintem legalább egyszer érdemes kipróbálni így. :)

Bengapu egyszerű csirkemelle serpenyős zöldségekkel

  • 4 szelet (50 dkg) csirkemellfilé
  • 40 dkg zöldségkeverék (nálam ez most egy Aldi-s "friss" mirelit keverék volt: sárgarépa, zeller, illetve póréhagyma zsülienre vágva)
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • só, provance-i fűszerkeverék ízlés szerint

Első lépésnek elkészítjük a csirkemellet. Ha nem egyenletes vastagságúak a szeletek, akkor rakjunk rájuk egy kevés folpackot, és azon keresztül klopfoljuk őket egységesre. (Így mindenhol ugyanúgy átsülnek, és egyszerre készülnek el. :) ) Ezután amelyik oldalon kezdjük a sütést, azt enyhén megsózzuk, illetve megszórjuk ízlés szerinti provance-i fűszerkeverékkel. Egy teflon serpenyőben, közepes-annál kicsit alacsonyabb lángon elkezdjük hevíteni a kókuszzsírt. Amikor kellőképp meleg, tegyük bele a húst a fűszeres oldallal, süssük 4-5 percig (1 centiméter vastagságú csirkemell ennyi idő alatt sül meg oldalanként. De onnan is tudhatjuk, hogy elkészült, hogy a külseje már szép "piros". :) ). A másik oldalt is enyhén sózzuk, majd mikor letelt az első oldal sülési ideje, fordítsuk meg, és további 4-5 percig figyeljünk rá. :) 
Amint az összes szelet megsült, a visszamaradt zsiradékon süssük meg a zöldségeket is. (5-10 perc alatt elkészül ez is.) 

Jó étvágyat kívánok hozzá! Remélem ez a recept is elnyeri sokak tetszését. :)

A facebook-on is fent vagyok! :)

egyszcsirk.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr467975453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása