Nagy zabálások diéta mellett.

2015. július 13. 06:00 - Bengapu

Az univerzális almás lepénykék

A Facebook-ot, és a különböző oldalakat böngészve mindig lehet találni 1-2 receptet, amit könnyű átalakítani a diétákhoz. A következő is ilyen, ráadásul teljesen univerzális: akár reggeliként, akár desszertként is fogyasztható. :)

Almás lepénykék

  • 1 nagyobb alma
  • 2 evőkanál gluténmentes liszt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál cukor (az alma édességétől függően el is hagyható)
  • kevés olaj a sütéshez

Az almát meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval, kicsit állni hagyjuk. Egy palacsintasütőben a kevés olajon, evőkanálnyi adagokban sütjük ki úgy, hogy lepénykéket próbálunk formázni a masszából. Amikor az egyik oldal elkészült, óvatosan fordítsuk meg. :)

Egyszerű, és nagyszerű. :) Már egy almából is emberes adag készíthető, de az alapanyagok tetszés szerint növelhetőek. Ajánlatos mellé a fahéjas porcukor. :P Jó étvágyat kívánok!

Már a Facebook-on is fent van a blog. :)  https://www.facebook.com/bengapukonyha

almlep.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr107621258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása