Nem, nem tűntem el, csak beszippantott magába a munkás hétköznapok csodás világa. :) No de most nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ismét megkívántam az édességet. Egy remek receptet találtam kekszre, de az speciális lisztkeverékkel készült, az meg nekem most nincs itthon. Így adódott, hogy elkészítettem a saját verziómat. :) Igyekszem minden tapasztalatomat leírni a sütéssel kapcsolatban, hogy mindenkinek sikerélménye legyen. :)
Gábor-féle keksz
Hozzávalók kb 23 darab barátságos méretű (Anyu tenyérnyi) kekszhez:
- 70 dkg liszt (45 dkg rizsliszt, 25 dkg kukoricaliszt)
- 20 dkg margarin
- 16 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor (én a Haas Natural sütőporát használtam, garantáltan gluténmentes)
- 2 tojás
- 2 dl növényi tejszín
- reszelt citromhéj ízlés szerint
Elkészítés:
A hozzávalókat a tejszín kivételével nagyon alaposan összekeverjük, és elkezdjük gyúrni. A tejszínt fokozatosan adagoljuk hozzá. Ne ijedjünk meg, ha nem akar összeállni, ilyenkor jöhet még bele a tejszín, illetve egy kis margarin. Végeredményül egy nem túl ragadós tésztát kell kapnunk. (Igen, valószínűleg sokáig kell gyúrni, nekem is irtó nehezen állt össze.)
Gömböcöket formázunk a masszából, melyeket a tenyerünkben kilapítunk. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Nekem gázsütőm van, ami hátul jobban süt, mint elöl, így félidőben megfordítottam a kekszeket, hogy viszonylag egyenletes színük legyen.
Ezután szedjük ki egy tányérra az illatozó kekszeinket, majd ha kihűlt, élvezettel fogyasszuk el. Nagyon omlós, észre se vesszük, hogy nem rendes lisztből készült. :) (Itthon is mindenkinek ízlett. :) ) Remélem ízleni fog! ;)
Ismét van egy kérdésem kedves olvasóimhoz a képek alatt, a válaszadás nem kötelező, de ajánlott. :P
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.