Nagy zabálások diéta mellett.

2015. március 21. 06:13 - Bengapu

Fogások ebédszünethez V.

Avagy a megunhatatlan csirke

A héten nagyon megkívántam a gombát, idejét sem tudom már, mikor ettem utoljára. Így tegnap mikor felkeltem, gyorsan neki is álltam ennek a remek ételnek. Körülbelül fél óra alatt megvan, és nagyon laktató... Ilyennek kell lennie egy ebédnek a hét utolsó munkanapjához! :P (Nem mondom, egy sziesztát tudtam volna értékelni az elfogyasztása után. :) )

Szerecsendiós-gombás csirke póréhagymaágyon

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemellfilé (megtisztítva)
  • 20 dkg gomba (megtisztítva)
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió; só, őrölt fehérbors ízlés szerint
  • 1 szép szál póréhagyma

Elkészítés:

A csirkénket a megszokott falatnyi darabokra vágjuk, a gombát felszeleteljük. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat hevítünk. Amikor már elérte a megfelelő hőfokot, rádobjuk a gombát, és körülbelül 3-5 percig pirítjuk. Ha már kissé összeesett, jöhet hozzá a mell, melyet fehéredésig pirítunk. Ekkor felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi; fűszerezzük. (Fontos, hogy a szerecsendióból tényleg csak egy rendes teáskanálnyit rakjunk bele, ne púpozzuk, különben nem lesz túl ízletes.) 20 perc alatt készre pároljuk.
A póréhagymát pároló edényben készítettem el hozzá. Az egy-másfél centiméter vastag karikák 7-8 perc alatt lettek megfelelő állagúak. :) Jó étvágyat hozzá!

szegocsi1.jpg

szegocsi2.jpg

szegocsi3.jpg

szegocsi4.jpg

Ha bárkinek kérdése, ötlete van a bloggal kapcsolatban, írjon itt komment formájában, vagy vegye fel velem a kapcsolatot az alábbi e-mail címen: gabor.hader@gmail.com. Kellemes, pihentető hétvégét mindenkinek! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr837288005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása