A héten nagyon megkívántam a gombát, idejét sem tudom már, mikor ettem utoljára. Így tegnap mikor felkeltem, gyorsan neki is álltam ennek a remek ételnek. Körülbelül fél óra alatt megvan, és nagyon laktató... Ilyennek kell lennie egy ebédnek a hét utolsó munkanapjához! :P (Nem mondom, egy sziesztát tudtam volna értékelni az elfogyasztása után. :) )
Szerecsendiós-gombás csirke póréhagymaágyon
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemellfilé (megtisztítva)
- 20 dkg gomba (megtisztítva)
- 1 teáskanál őrölt szerecsendió; só, őrölt fehérbors ízlés szerint
- 1 szép szál póréhagyma
Elkészítés:
A csirkénket a megszokott falatnyi darabokra vágjuk, a gombát felszeleteljük. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat hevítünk. Amikor már elérte a megfelelő hőfokot, rádobjuk a gombát, és körülbelül 3-5 percig pirítjuk. Ha már kissé összeesett, jöhet hozzá a mell, melyet fehéredésig pirítunk. Ekkor felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi; fűszerezzük. (Fontos, hogy a szerecsendióból tényleg csak egy rendes teáskanálnyit rakjunk bele, ne púpozzuk, különben nem lesz túl ízletes.) 20 perc alatt készre pároljuk.
A póréhagymát pároló edényben készítettem el hozzá. Az egy-másfél centiméter vastag karikák 7-8 perc alatt lettek megfelelő állagúak. :) Jó étvágyat hozzá!
Ha bárkinek kérdése, ötlete van a bloggal kapcsolatban, írjon itt komment formájában, vagy vegye fel velem a kapcsolatot az alábbi e-mail címen: gabor.hader@gmail.com. Kellemes, pihentető hétvégét mindenkinek! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.