Magyarországon a vasárnapi ebéd fogalma valamiért szorosan összekötődik a húsleves, rántott hús duóval. Pedig ennél jóval többet is kihozhatunk a hétvégi menüből, és még csak nem is kell mélyen a pénztárcánkba nyúlnunk ezért. (Nem mellesleg változatossá is tesszük étkezésünket. :P)
Figyelem! A következő receptet Crohn-os sorstársaim egyéni döntés alapján készítsék el, mert a benne lévő fűszerkeveréket nem mindenki szervezete tolerálja.
Kókusztejes csirke spagettivel (Tej-, és gluténmentes diétához is alkalmas)
Hozzávalók:
- 2 ek kókuszolaj, vagy extra szűz olívaolaj
- 1 közepes fej hagyma
- 2 db csirkemell filé
- kb. 20 dkg gluténmentes tészta
- 4 dl kókusztej
- só (ízlés szerint), 1-2 kávéskanál currypor [Én a Lidl-ben kaphatót használtam hozzá, a recept alján lesz róla kép is. :)]
Elsőnek előkészítjük az alapanyagokat: a hagymát vékonyan felszeleteljük, a husit megtisztítjuk, és helyes kis ehető falatokra vágjuk. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd a hagymát és a csirkét rádobjuk. Aranybarnára pirítjuk őket. Ha ez kész, ráöntjük a kókusztejet, sózzuk, és hozzáadjuk a curryport; ezekkel készre pároljuk ételünk (kb. 20 perc).
Közben a tésztát a zacskóján lévő leírás szerint kifőzzük, majd meleg vízzel leöblítjük. Összekeverjük az elkészült csirkénkkel, és jóízűen elnyammogjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.