A következőkben egy olyan recept következik, ami személyes kedvencem, oda-vissza vagyok érte. Méltó zárása lehet megérdemelt ebédszünetünknek, de akár tízórai, vagy uzsonna is válhat belőle. Jöjjön az áfonyás banánkenyér: bárhol, BÁRMIKOR!
Áfonyás banánkenyér
Hozzávalók:
- 4 érett banán
- 1 tojás
- 1 tk szódabikarbóna
- 1/3 csésze olvasztott vaj/margarin (kihűlt állapotban)
- fél csésze cukor
- 2 csésze liszt (én most kukoricalisztet használtam, de voltaképp bármilyennel elkészíthető)
- 1-2 marék aszalt áfonya
- 1 csipet só
Elkészítés:
A banánokat krumplinyomóval pépesre törjük (stresszes napok után remek feszültséglevezető ;) ) egy nagyobb tálban, összekeverjük az olvasztott vajjal (fontos, hogy hűtsük le, különben a tojásból rántottát csinál), a cukorral, és a tojással. Jöhet a szódabikarbóna és a só, végezetül a liszt és az áfonya (ne essünk vele túlzásba, nem banános áfonyakenyeret készítünk :P). Hozzávalóinkat alaposan eldolgozzuk, és egy sütőpapírral bélelt őzgerincformába tesszük. Előmelegített, 175 fokos sütőben körülbelül 1 óra alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát, ha nincs rajta tészta darab a kihúzásakor, elkészült. :) Jó étvágyat hozzá!
Más gyümölcsökkel is elkészíthető-e? Szerintem igen, csak figyelni kell rá, hogy a gyümölcs ne legyen túlságosan lédús (mert akkor eláztatja az egész süteményt).
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.