Nagy zabálások diéta mellett.

2015. február 26. 05:30 - Bengapu

Fogások ebédszünethez II.-Egy jó desszert sem árt...

A következőkben egy olyan recept következik, ami személyes kedvencem, oda-vissza vagyok érte. Méltó zárása lehet megérdemelt ebédszünetünknek, de akár tízórai, vagy uzsonna is válhat belőle. Jöjjön az áfonyás banánkenyér: bárhol, BÁRMIKOR!

Áfonyás banánkenyér

Hozzávalók:

  • 4 érett banán
  • 1 tojás
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1/3 csésze olvasztott vaj/margarin (kihűlt állapotban)
  • fél csésze cukor
  • 2 csésze liszt (én most kukoricalisztet használtam, de voltaképp bármilyennel elkészíthető)
  • 1-2 marék aszalt áfonya
  • 1 csipet só

Elkészítés:

A banánokat krumplinyomóval pépesre törjük (stresszes napok után remek feszültséglevezető ;) ) egy nagyobb tálban, összekeverjük az olvasztott vajjal (fontos, hogy hűtsük le, különben a tojásból rántottát csinál), a cukorral, és a tojással. Jöhet a szódabikarbóna és a só, végezetül a liszt és az áfonya (ne essünk vele túlzásba, nem banános áfonyakenyeret készítünk :P). Hozzávalóinkat alaposan eldolgozzuk, és egy sütőpapírral bélelt őzgerincformába tesszük. Előmelegített, 175 fokos sütőben körülbelül 1 óra alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát, ha nincs rajta tészta darab a kihúzásakor, elkészült. :) Jó étvágyat hozzá!

Más gyümölcsökkel is elkészíthető-e? Szerintem igen, csak figyelni kell rá, hogy a gyümölcs ne legyen túlságosan lédús (mert akkor eláztatja az egész süteményt).

afbankeny.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr717220957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása