Nagy zabálások diéta mellett.

2015. december 22. 11:35 - Bengapu

Egy recept szívből! :)

Nem tudom ki hogy van vele, de én úgy vettem észre, sokan mellőzik a konyhájukból a belsőségeket (gondolok itt például a májra, szívre). Pedig ezekből az alapanyagokból is nagyon finom, tápláló fogásokat lehet készíteni. :)

Én most például a csirkeszívet használtam fel egy remek kis pörkölthöz, természetesen úgy elkészítve, hogy a diétához tökéletesen alkalmazkodjon. :) Ne ódzkodjunk tőle, a végeredmény ízletes lesz! ;)

Bengapu csirkeszívpörköltje

Hozzávalók:

  • 75 dkg csirkeszív
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 közepes szál sárgarépa
  • só, frissen őrölt színes bors ízlés szerint, 5-6 szem borókabogyó, 1 babérlevél

Elkészítés:

A csirkeszívről levágjuk a zsírosabb részeket (ha egy kevés marad rajta, az nem baj, gazdagítja a fogást :) ), illetve lehúzzuk róla a hártyát, ha van rajta. Ezután felezzük őket. A vöröshagymát apró kockákra daraboljuk. A répát hosszában felezzük, majd újra felezzük, egy centiméter vastag negyedekre szeljük. 

Egy lábosban kevés olajon elkezdjük dinsztelni a hagymát (közepes lángot használjunk). 4-5 perc után hozzáadjuk a répát, addig pirítjuk őket együtt, míg a répa kicsit át nem adta a színét a zsiradéknak, és a hagymának. Ekkor felöntjük egy deciliter vízzel, belerakjuk a csirkeszívet. Befűszerezzük, majd még annyi vizet adunk hozzá, hogy épp ellepje az egészet. Forrás után további 25-30 perc főzés után el is készül az ínycsiklandó fogás. :) (Természetesen kavargassuk közben, ha szükséges, pótoljuk a vizet alatta.) Tálalás előtt vegyük ki a babérlevelet, és a bogyókat. :) Köretnek én most kifejezetten tésztát ajánlok mellé! ;) Jó étvágyat!

csirkeszivporkolt.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr668191384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása