Amikor passzív időszakban vagyunk, érdemes minél kevesebb megszorítást alkalmazni diétánk során. Így amikor általában jobban vagyok, én is igyekszem változatos, tápláló ételeket készíteni. Tegnap ezzel a finomsággal leptem meg magam, megérte a befektetett időt. :) (Körülbelül 45 perc alatt megvan még akkor is, ha nagyon ráérősen csináljuk.)
Tárkonyos csirkeragu, répás rizzsel és párolt brokkolival
Hozzávalók a raguhoz:
- 60 dkg csirkemell filé
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 2 dl rizstejszín (Akinek nincs semmilyen érzékenysége, használhat sima tejszínt, de akár kókusztejet is.)
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 3 kávéskanál szárított tárkony
- 1 csokor petrezselyemzöld (felaprítva) [Ennek hiányában 3 kávéskanál szárított)
- 1/2 kávéskanál őrölt kömény
- 1 babérlevél
- ízlés szerint só, illet egy csipetnyi fehér-, vagy tarkabors
[Ne ijesszen meg senkit a sok alapanyag! :)]
A répás rizshez:
- 20 dkg rizs
- 2-3 közepes szál répa
A párolt brokkolihoz:
- 40 dkg brokkoli megtisztítva
- ízlés szerint őrölt szerecsendió
No akkor lássunk neki! A legjobb, ha párhuzamosan készítünk mindent, így körülbelül egyszerre leszünk kész az étel elemeivel.
Kockázzuk fel, vagy vágjuk csíkokra a húst (épp milyen kedvünk van). A hagymát apróra daraboljuk, a fokhagymát zúzzuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd jöhet rá a csirke, melyet fehéredésig sütünk. Felöntjük kevés vízzel, beletesszük a fokhagymát, és a fűszereket, sózzuk. Gyakran kevergetve puhára főzzük, szükség esetén pótoljuk alatta az elfőtt vizet.
A keményítőt kevés hideg (!) vízzel csomómentesre keverjük, a tejszínt (kókusztejet, amit használunk), hozzáöntjük. Ha elkészült a pipink, a babérlevelet szedjük ki; pár kanál "húslét" a keményítős cucchoz adunk, hogy elkerüljük a csomósodást, majd az egész keverék mehet a husira. Lassú tűzön sűrűsödésig forraljuk.
Répás rizs: A répát megtisztítom, negyedelem. A rizst kétszer annyi vízben felteszem főzni, hozzáadom a répát, sózom. Fajtától függően 12-15 perc alatt elkészül.
Párolt brokkoli: Az elkészítéshez pároló edényt használtam. A brokkoli szárát eltávolítom, és rózsáira szedem. Ha nagy darabok lesznek, felezem, vagy negyedelem, a lényeg, hogy egyenlő nagyságúak legyenek. Megszórom őket ízlés szerinti szerecsendióval, és 5-8 perc alatt megpárolom. Akkor készült el, ha már könnyedén átszalad rajta a kés. :)
Leírva soknak tűnik, de miközben készítjük, rájövünk, hogy nem az. :) A siker garantált! ;)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.