Nagy zabálások diéta mellett.

2015. február 19. 06:01 - Bengapu

Tartalmas fogás nehéz napok végére

Amikor passzív időszakban vagyunk, érdemes minél kevesebb megszorítást alkalmazni diétánk során. Így amikor általában jobban vagyok, én is igyekszem változatos, tápláló ételeket készíteni. Tegnap ezzel a finomsággal leptem meg magam, megérte a befektetett időt. :) (Körülbelül 45 perc alatt megvan még akkor is, ha nagyon ráérősen csináljuk.)

Tárkonyos csirkeragu, répás rizzsel és párolt brokkolival

Hozzávalók a raguhoz:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dl rizstejszín (Akinek nincs semmilyen érzékenysége, használhat sima tejszínt, de akár kókusztejet is.)
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 3 kávéskanál szárított tárkony
  • 1 csokor petrezselyemzöld (felaprítva) [Ennek hiányában 3 kávéskanál szárított)
  • 1/2 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 babérlevél
  • ízlés szerint só, illet egy csipetnyi fehér-, vagy tarkabors
    [Ne ijesszen meg senkit a sok alapanyag! :)]

A répás rizshez:

  • 20 dkg rizs
  • 2-3 közepes szál répa

A párolt brokkolihoz:

  • 40 dkg brokkoli megtisztítva
  • ízlés szerint őrölt szerecsendió

 

No akkor lássunk neki! A legjobb, ha párhuzamosan készítünk mindent, így körülbelül egyszerre leszünk kész az étel elemeivel. 

Kockázzuk fel, vagy vágjuk csíkokra a húst (épp milyen kedvünk van). A hagymát apróra daraboljuk, a fokhagymát zúzzuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd jöhet rá a csirke, melyet fehéredésig sütünk. Felöntjük kevés vízzel, beletesszük a fokhagymát, és a fűszereket, sózzuk. Gyakran kevergetve puhára főzzük, szükség esetén pótoljuk alatta az elfőtt vizet.
A keményítőt kevés hideg (!) vízzel csomómentesre keverjük, a tejszínt (kókusztejet, amit használunk), hozzáöntjük. Ha elkészült a pipink, a babérlevelet szedjük ki; pár kanál "húslét" a keményítős cucchoz adunk, hogy elkerüljük a csomósodást, majd az egész keverék mehet a husira. Lassú tűzön sűrűsödésig forraljuk.

Répás rizs: A répát megtisztítom, negyedelem. A rizst kétszer annyi vízben felteszem főzni, hozzáadom a répát, sózom. Fajtától függően 12-15 perc alatt elkészül.

Párolt brokkoli: Az elkészítéshez pároló edényt használtam. A brokkoli szárát eltávolítom, és rózsáira szedem. Ha nagy darabok lesznek, felezem, vagy negyedelem, a lényeg, hogy egyenlő nagyságúak legyenek. Megszórom őket ízlés szerinti szerecsendióval, és 5-8 perc alatt megpárolom. Akkor készült el, ha már könnyedén átszalad rajta a kés. :)

Leírva soknak tűnik, de miközben készítjük, rájövünk, hogy nem az. :) A siker garantált! ;)

tarkcsirkrag_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr77187711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása