Az egész úgy kezdődött, hogy tonhalas tésztát szerettem volna vinni ebédre. Egy bökkenő volt csupán: nem volt gluténmentes tésztám itthon. Így készült el ez a fogás, mely nem hogy végtelenül egyszerű, de nagyon gyorsan megvan, így akár váratlan vendégeket is megebédeltethetünk vele. :)
Sőt, maradékmentőnek is kiváló, rengeteg rizs kerülheti el így, hogy a kukában landoljon. (Pazarolni amúgy sem mókás ezekben az időkben.) Jöjjön a recept!
(Egyszerű és nagyszerű) Tonhalas rizs
Hozzávalók:
- 10-12,5 dkg hosszúszemű rizs
- 15 dkg saját levében eltett tonhal (ez egy konzervnek felel meg, én most az Aldi saját márkáját használtam)
- körülbelül 15 dkg fagyasztott zöldségkeverék (ami épp a mélyhűtőben meglapul, szinte bármi felhasználható hozzá) [Tudom, tudom, friss zöldséggel az igazi, de ha az ember vasárnap este fél 7kor kap ihletet a főzéshez... :)]
- só, frissen őrölt feketebors ízlés szerint, 1-1,5 teáskanál provance-i fűszerkeverék
- 2 evőkanál a kedvenc olajunkból (én most szőlőmagolajat használtam)
Elkészítés:
Egy közepes lábosban elkezdjük hevíteni az olajat, és ráöntjük a rizst. 3-4 perc pirítás után beleszórjuk a zöldségkeveréket, jól átforgatjuk őket. Felöntjük körülbelül két és félszeres mennyiségű vízzel, majd befűszerezzük. Amikor felforrt, takarékra vesszük a lángot, és fedő alatt 14-16 alatt perc alatt készre főzzük.
Ha elkészült, csepegtessük le a tonhalkonzervet, adjuk a rizshez, és egy alapos elkeverés után tálalhatunk is! Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Néha az az érzésem, hogy túl sokat néztem Jamie 15 és 30 perces kajáit, mostanság én is ilyen hamar megvagyok ezekkel a receptekkel. :) A Facebook-on is fent vagyok, csatlakozni ér! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.