Nagy zabálások diéta mellett.

2015. október 14. 14:50 - Bengapu

Egyszerű étel az egyszerű hétköznapokhoz

Tudom, tudom a szerda az nálam a főzeléknap, de mivel már nagyon szemezett velem ez a lazacfilé a hűtőben, nem tudtam neki ellenállni. :) Nem is vacakoltam sokat az elkészítéssel, pikk-pakk összedobtam ezt a tápláló, és melengető fogást. Bátran ajánlom mindenkinek! :)

Bengapu lazaca sárgarépás-kurkumás rizzsel

  • 20 dkg lazacfilé (bőrös)
  • 10 dkg hosszúszemű jázmin rizs
  • 1 nagyobb sárgarépa (nagy lyukú reszelőn lereszelve)
  • 2 gerezd fokhagyma (a héja maradjon rajta, csak a kés élével roppantsuk meg)
  • só, frissen őrölt színes bors ízlés szerint, 1 teáskanál kurkuma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • a tálaláshoz pár csepp frissen facsart citromlé (opcionális)

Kezdjük a körettel: a rizst először is lemossuk, lecsepegtetjük. A tömegéhez mérten két és félszeres vizet felteszünk forrni, sózzuk, beletesszük a kurkumát. Amikor forr, hozzáadjuk a rizst, és a lereszelt sárgarépát, alaposan összekeverjük. Lefedjük, majd a lángot a legalacsonyabbra véve 14-16 perc alatt készre főzzük.

Foglalkozzunk a hallal: alaposan leöblítjük, majd megszárítjuk papírtörlővel. Tapogassuk végig, és ha érzünk benne szálkát, egy csipesz segítségével húzzuk ki. A bőrös felét alaposan sózzuk, borsozzuk. Az olívaolajat egy serpenyőben elkezdjük hevíteni közepes lángon, beledobjuk a fokhagymákat is. (Arra figyeljünk, amikor ezek illatát már érezzük, akkor vegyük ki őket, kellőképpen megízesítették az olajunkat.) Ha az olaj megfelelő hőmérsékletű, tegyük bele a halat a bőrös oldalával lefelé, süssük 4 percig, közben ne mozgassuk! Addig a "húsos" felét is sózzuk, borsozzuk, de itt már csak finoman. Ezután fordítsuk meg, további 2 perc sütés után el is készült az étel. 

Tálalásnál egyik oldalra a rizst halmozzuk, másik oldalra a lazacot tesszük (kívül ropogós a bőre, belül pedig szaftos :P), amit meglocsolhatunk pár csepp citromlével. Jó étvágyat kívánok hozzá! Remélem sokan kipróbálják majd! :)

Fent vagyok a Facebook-on is! :)

lazacsargreprizs.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr937967826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása