Itt a hétvége, a jól megérdemelt pihenést remélhetőleg együtt tölti a család. Ilyenkor jól jönnek az olyan receptek, mint a most következő. Nem kell vele sokáig bíbelődni a konyhában, cirka fél óra alatt egy pompás fogást varázsolhatunk az asztalra.
Bármilyen hússal elkészíthető, az eredeti recept például sertéscombbal van. Kísérletezzünk bátran! :)
Almás-mustáros csirkemell
- 60 dkg csirkemellfilé
- 1 nagy, vagy két közepes alma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál mustár (válasszuk a kedvenc mustárunkat, ha ez erősebb, akkor nyilván kevesebbet tegyünk az ételbe)
- 1 evőkanál citromlé
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- só ízlés szerint, kevés frissen őrölt feketebors, 1 teáskanál gyömbérpor
- 1 evőkanál méz (opcionális, ha esetleg nem elég édes az almánk, vagy túl erős a mustár, ezzel ellensúlyozhatjuk egy kicsit)
Előkészületek:
A csirkét tisztítsuk meg, vágjuk fel falatnyi darabokra. Az almát hámozzuk meg, magházát távolítsuk el, majd reszeljük le. Keverjük össze a citromlével, így nem barnul be. :)
Elkészítés:
Egy wokban, vagy magasabb falú serpenyőben kezdjük el melegíteni az olajat. Amikor már forró, dobjuk rá a csirkét, ezt fehéredésig pirítjuk. Amikor ez megtörtént, fűszerezzük, hozzáadjuk az almát, összezúzott fokhagymát és a mustárt, felöntjük kevés vízzel (alig lepje el a csirkét). Alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett 15 perc alatt készre főzzük. A köret mellé lehet akár rizs, akár tészta, lényeg, hogy legyen, mi magába szívja a szaftot. :) Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.