Nagy zabálások diéta mellett.

2015. július 25. 09:38 - Bengapu

Hétvégi gyors - Almás-mustáros csirkemell

Itt a hétvége, a jól megérdemelt pihenést remélhetőleg együtt tölti a család. Ilyenkor jól jönnek az olyan receptek, mint a most következő. Nem kell vele sokáig bíbelődni a konyhában, cirka fél óra alatt egy pompás fogást varázsolhatunk az asztalra. 

Bármilyen hússal elkészíthető, az eredeti recept például sertéscombbal van. Kísérletezzünk bátran! :)

Almás-mustáros csirkemell

  • 60  dkg csirkemellfilé
  • 1 nagy, vagy két közepes alma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál mustár (válasszuk a kedvenc mustárunkat, ha ez erősebb, akkor nyilván kevesebbet tegyünk az ételbe)
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • só ízlés szerint, kevés frissen őrölt feketebors, 1 teáskanál gyömbérpor
  • 1 evőkanál méz (opcionális, ha esetleg nem elég édes az almánk, vagy túl erős a mustár, ezzel ellensúlyozhatjuk egy kicsit)

Előkészületek:

A csirkét tisztítsuk meg, vágjuk fel falatnyi darabokra. Az almát hámozzuk meg, magházát távolítsuk el, majd reszeljük le. Keverjük össze a citromlével, így nem barnul be. :)

Elkészítés:

Egy wokban, vagy magasabb falú serpenyőben kezdjük el melegíteni az olajat. Amikor már forró, dobjuk rá a csirkét, ezt fehéredésig pirítjuk. Amikor ez megtörtént, fűszerezzük, hozzáadjuk az almát, összezúzott fokhagymát és a mustárt, felöntjük kevés vízzel (alig lepje el a csirkét). Alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett 15 perc alatt készre főzzük. A köret mellé lehet akár rizs, akár tészta, lényeg, hogy legyen, mi magába szívja a szaftot. :) Jó étvágyat!

Bengapu konyhája a Facebook-on! :)

almmustcsirk.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr147653488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása