Az utóbbi időben keresem azokat az ételeket, melyek amellett, hogy laktatóak, nem túlzottan drágák. A következő recept ilyen szerintem, egyedül ami az árán dob, az a szardellafilé (a titkos szuperfegyver), de ha ügyesek vagyunk, azt is találunk akciósan. :P (Nekem például a vecsési Lidl-ben sikerült rálelnem. :) )
Nem szépségdíjas fogás, de az íze mindenért kárpótol. :)
Bengapu spenótos tésztája
Hozzávalók:
- 450 g friss, vagy mirelit spenót (Én a Lidl saját márkáját használtam)
- 2-3 gerezd fokhagyma (lereszelve, vagy nagyon apróra darabolva)
- 2-3 szelet szardellafilé (apróra darabolva)
- 2 ek olívaolaj (Vagy amilyet szeretünk használni)
- 400 g gluténmentes tészta (Például Tóték szarvacskája)
- 2 dl rizstejszín
- só, fehérbors ízlés szerint
Kezdésnek egy lábosban tegyünk fel vizet forrni, és készítsük el a tésztát a zacskón lévő utasítás szerint. Ha megvan, meleg vízzel öblítsük át 2-3 alkalommal.
Addig egy másik lábosban közepes lángon kezdjük el hevíteni az olajat. Amikor elérte a kellő hőmérsékletet, mehet rá a fokhagyma és a szardellafilé. 3-4 perc pirítás után tegyük hozzá a spenótot, és kis lángon olvasszuk fel. Ha kiengedett, fűszerezzük fehérborssal, és kevés sóval, ha szükséges. (A szardellafilé alapból sós, ezt vegyük figyelembe.) Öntsük fel a rizstejszínnel, és 8-10 perc alatt főzzük készre. :)
Már csak annyi a dolgunk, hogy a tésztát jó alaposan összeforgatjuk a spenóttal, és élvezzük az elkészült fogást. :) Nem kell ódzkodni a szardellafilétől, szinte elolvad az ételben a főzés során. :) Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.