Nagy zabálások diéta mellett.

2015. április 21. 08:48 - Bengapu

Egy "beteges" nap margójára

Nos, van az úgy, hogy az embert megviseli a hirtelen tizenakárhány fokos hőmérséklet változás, összeszed valami megfázás szerű dolgot és még a refluxa is visszatér (mint egy háta közepére kívánt ismerős). Ilyenkor egy olyan fogásra van szükség, mellyel nem kell sokat vacakolni, és végeredményében eszméletlen finom. A következő recept is ilyen. :)

Bengapu egyszerű tésztája

  • 15 dkg rizstészta
  • 1 csomó újhagyma (ha lehet, ne a grafitbél vastagságú fajtából)
  • 10-20 dkg sonka/bacon (kedvünktől/pénztárcánktól függően)
  • 5 L-es méretű tojás
  • 2-3 evőkanál olaj
  • só, frissen őrölt bors ízlés szerint

Kezdésnek a rizstésztát készítsük el a zacskón lévő leírás szerint, majd szűrjük le, tegyük félre, amíg nem használjuk fel. Az újhagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk (a zöld részéből is szeljünk egy keveset). A sonkát falatnyi darabokra vágjuk. A tojásokat felverjük a sóval, és a borssal.
Egy teflon bevonatú wokot elkezdünk hevíteni az olajjal. Amikor már a tenyerünket fölé helyezve elég melegnek érezzük, tegyük bele a hagymát, és pirítsuk 3 percig. Utána jöhet a sonka, mellyel addig pirítjuk, míg egy kevés színt nem kap. Ekkor beleöntjük a tésztát, jó alaposan összeforgatjuk őket. Folyamatos kevergetés mellett adunk nekik pár percet együtt. Ezután ráöntjük a tojást, egy újabb alapos forgatás következik, hogy a tojás mindenhol jól bevonja az alapanyagokat. Amint a tojás a számunkra megfelelő állagúra sült, tálalhatunk is. :)
Tehetünk a tetejére egy kis apróra vágott snidlinget, de akár sajtot is. Egyet garantálhatok, aki elkészíti, nem fog csalódni! ;) Jó étvágyat kívánok hozzá!

Emberes adag lesz belőle, így akár két személy is osztozhat a tészta varázsában. :)

egyszteszt.jpg

Címkék: vacsora tészta
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr797385222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása