Ha jól bezabáltunk a megérdemelt húsvéti sonkából, szerintem másnap érdemes egy kis pihenőt tartani. Ehhez remek segítséget fog nyújtani a megmaradt főzőlé, és jó barátunk, a vöröslencse. :)
Kímélő sárgarépás vöröslencseleves
Hozzávalók:
- 8-9 merőkanál a sonka megmaradt főzőlevéből + annyi víz, amennyi levest szeretnénk
- 2 közepes szál sárgarépa
- 20 dkg vöröslencse
- kevés kakukkfű
Elkészítés:
A sonka főzőlevéről szedjük le a zsírt, ha esetlegesen túl sok. A vöröslencsét kicsit mossuk át víz alatt. A sárgarépát pucoljuk meg, és vékonyan karikázzuk fel. Ezután minden hozzávaló mehet egy lábosba, és körülbelül 10-15 perc alatt készen is van a könnyű, és ízletes levesünk. Ha szükséges, utólag ízesítsük még a szánk íze szerint. (Én reggelizés közben dobtam össze.) Jó étvágyat kívánok hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.