Nagy zabálások diéta mellett.

2015. április 05. 10:12 - Bengapu

Húsvéti vöröslencse

Avagy a csodás sonka csodás főzőleve

Ha jól bezabáltunk a megérdemelt húsvéti sonkából, szerintem másnap érdemes egy kis pihenőt tartani. Ehhez remek segítséget fog nyújtani a megmaradt főzőlé, és jó barátunk, a vöröslencse. :)

Kímélő sárgarépás vöröslencseleves

Hozzávalók:

  • 8-9 merőkanál a sonka megmaradt főzőlevéből + annyi víz, amennyi levest szeretnénk
  • 2 közepes szál sárgarépa
  • 20 dkg vöröslencse
  • kevés kakukkfű

Elkészítés:

A sonka főzőlevéről szedjük le a zsírt, ha esetlegesen túl sok. A vöröslencsét kicsit mossuk át víz alatt. A sárgarépát pucoljuk meg, és vékonyan karikázzuk fel. Ezután minden hozzávaló mehet egy lábosba, és körülbelül 10-15 perc alatt készen is van a könnyű, és ízletes levesünk. Ha szükséges, utólag ízesítsük még a szánk íze szerint. (Én reggelizés közben dobtam össze.) Jó étvágyat kívánok hozzá!

svorlenlev.jpg

Címkék: leves ebéd
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr397340614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása