Nagy zabálások diéta mellett.

2015. március 05. 04:05 - Bengapu

Fogások ebédszünethez III.

Avagy mi lapul a szekrényben?

Tegnap reggel úgy keltem fel, hogy irtózatosan nem volt ötletem, mit is főzzek ebédre. Így alkalmazásba vettem a jó öreg, "Mi lapul a szekrényben?" vészmegoldást, és elkészítettem egyik kedvencemet. Erre akkor találtam rá, amikor Öcsém gyűjtötte a "gyúrós" kaják receptjeit. Nagyon megtetszett, mivel hamar megvan, és a diétába remekül beilleszthető. :)

Tonhalas tészta

Hozzávalók:

  • 1-2 sós lében eltett tonhalkonzerv
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • kókuszolaj, vagy olívaolaj
  • só, bors
  • 20 dkg gluténmentes tészta
  • olívabogyó (opcionális)
  • 2 dl rizstejszín (opcionális)

Egy serpenyőben az apróra kockázott hagymát kevés zsiradékon elkezdjük pirítani. A vámpírűző gerezdeket fokhagymanyomón préseljük, és hozzáadjuk. A hagymapárost sózzuk, borsozzuk. Rádobjuk a tonhalkonzerveket levük nélkül, összefőzzük őket. Itt jönnek képbe az opcionális hozzávalók: 30 g olívabogyót feldarabolunk, hozzáadjuk a halas keverékhez, majd felöntjük a rizstejszínnel, és rottyantunk rajta egyet. Összekeverjük az előzőleg kifőzött tésztával (Mindig a leírás szerint készítsük el, és ha elkészült, öblítsük le meleg(!) vízzel, így nem fog összetapadni.), és tálalhatunk is. Jó étvágyakat! :D

 

tonhalasteszta.jpg

(Igen, ez nem mostani kép, még nyáron készült, mikor a trombózis utáni lábadozásom alatt elkezdtem alkotni a konyhában. :) )

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr327242127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása