Tegnap reggel úgy keltem fel, hogy irtózatosan nem volt ötletem, mit is főzzek ebédre. Így alkalmazásba vettem a jó öreg, "Mi lapul a szekrényben?" vészmegoldást, és elkészítettem egyik kedvencemet. Erre akkor találtam rá, amikor Öcsém gyűjtötte a "gyúrós" kaják receptjeit. Nagyon megtetszett, mivel hamar megvan, és a diétába remekül beilleszthető. :)
Tonhalas tészta
Hozzávalók:
- 1-2 sós lében eltett tonhalkonzerv
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- kókuszolaj, vagy olívaolaj
- só, bors
- 20 dkg gluténmentes tészta
- olívabogyó (opcionális)
- 2 dl rizstejszín (opcionális)
Egy serpenyőben az apróra kockázott hagymát kevés zsiradékon elkezdjük pirítani. A vámpírűző gerezdeket fokhagymanyomón préseljük, és hozzáadjuk. A hagymapárost sózzuk, borsozzuk. Rádobjuk a tonhalkonzerveket levük nélkül, összefőzzük őket. Itt jönnek képbe az opcionális hozzávalók: 30 g olívabogyót feldarabolunk, hozzáadjuk a halas keverékhez, majd felöntjük a rizstejszínnel, és rottyantunk rajta egyet. Összekeverjük az előzőleg kifőzött tésztával (Mindig a leírás szerint készítsük el, és ha elkészült, öblítsük le meleg(!) vízzel, így nem fog összetapadni.), és tálalhatunk is. Jó étvágyakat! :D
(Igen, ez nem mostani kép, még nyáron készült, mikor a trombózis utáni lábadozásom alatt elkezdtem alkotni a konyhában. :) )
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.