Most, hogy majd egy hétig szabadságon leszek, igyekszem több receptet írni a blogra. Kezdésnek jöjjön egy univerzális rizspuding, ami reggeliként és desszertként is bárhol megállja a helyét. :P
Rizspuding
Hozzávalók:
- 20 dkg kerek szemű (arborio) rizs
- 1 liter rizstej (akinek semmi baja, használjon rendeset)
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Tálaláshoz: amit csak el tudunk hozzá képzelni
Elkészítés:
A hozzávalókat egy lábosban nagy lángon felforraljuk, majd takarék lángon - fedő alatt - 25-30 perc alatt készre főzzük. (Közben azért olykor keverjük meg, nehogy odakapjon a rizs, illetve hogy elkerüljük, hogy totálisan összeálljon.) [Egy jó tanács: ne olyan edényt használjunk, amibe alig valamivel több, mint egy liter folyadék fér el. :P]
Hidegen, melegen is kiváló. Én ma reggeliként ettem ezt, banánnal rétegeztem. Gyors, egyszerű, könnyű. Kell több egy jó napkezdéshez? ;)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.