Nagy zabálások diéta mellett.

2016. október 30. 10:05 - Bengapu

Sütőtökös csirke

Most, hogy itt az ősz, s Tél Anyó is kacsingat felénk, itt az ideje, hogy melengető fogásokkal kényeztessük magunkat, szeretteinket. Sütőtökszezon van, szinte mindenhol 100 forint/kilógrammos áron hozzájuthatunk. (Na jó, kivétel, ha piacon vesszük, mert ott 130 forinttól kezdődik kilója.)

Én azért szeretem a sütőtököt, mert gyorsan elkészül, változatosan lehet felhasználni, így nehéz megunni. Most csirkével kombináltam...

Sütőtökös csirke

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 1 kiló sütőtök
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 fej sonkahagyma
  • fél teáskanál őrölt szerecsendió (Frissen őrölve/reszelve a legjobb!)
  • fél teáskanál őrölt gyömbér (Aki szereti, 1 teáskanállal is rakhat bele)
  • 1 csipet fehérbors, só ízlés szerint
  • 4 deciliter zöldségalaplé (ha nincs, akkor használjunk bio zöldségleves kockát, én ezt használom)
  • 3 evőkanál méz (opcionális)

Elkészítés:

Kezdésnek tisztítsuk meg az alapanyagokat, a sütőtököt hámozzuk meg. (Nagyon vigyázzunk, még a legélesebb késsel is nehéz a pucolása. Továbbá figyeljünk, ha zöldséghámozóval dolgozunk, hogy addig hámozzuk, amíg a szép narancssárga húsáig nem érünk.) A hagymákat elfelezzük, majd karikázzuk. A csirkemellet, és a sütőtököt felkockázzuk.

Kevés olajon a hagymákat üvegesre pirítom egy közepes lábosban, majd hozzájuk teszem a csirkemellet. Amikor félig kifehéredett, hozzáadom a fűszereket. Ha már nincs rózsaszín rész rajta, felöntöm a zöldségalaplével, s beleteszem a sütőtököt is. Fedő alatt, alacsony lángon főzöm. 20-25 perc alatt elkészül. A végén kóstoljuk meg, ha nem találjuk elég édeskésnek, adjunk hozzá mézet. Párolt rizzsel tálaljuk! Jó étvágyat! :)

14918869_10209995304433428_4274289125979419725_o.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr6411914893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása