Most, hogy itt az ősz, s Tél Anyó is kacsingat felénk, itt az ideje, hogy melengető fogásokkal kényeztessük magunkat, szeretteinket. Sütőtökszezon van, szinte mindenhol 100 forint/kilógrammos áron hozzájuthatunk. (Na jó, kivétel, ha piacon vesszük, mert ott 130 forinttól kezdődik kilója.)
Én azért szeretem a sütőtököt, mert gyorsan elkészül, változatosan lehet felhasználni, így nehéz megunni. Most csirkével kombináltam...
Sütőtökös csirke
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 1 kiló sütőtök
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 fej sonkahagyma
- fél teáskanál őrölt szerecsendió (Frissen őrölve/reszelve a legjobb!)
- fél teáskanál őrölt gyömbér (Aki szereti, 1 teáskanállal is rakhat bele)
- 1 csipet fehérbors, só ízlés szerint
- 4 deciliter zöldségalaplé (ha nincs, akkor használjunk bio zöldségleves kockát, én ezt használom)
- 3 evőkanál méz (opcionális)
Elkészítés:
Kezdésnek tisztítsuk meg az alapanyagokat, a sütőtököt hámozzuk meg. (Nagyon vigyázzunk, még a legélesebb késsel is nehéz a pucolása. Továbbá figyeljünk, ha zöldséghámozóval dolgozunk, hogy addig hámozzuk, amíg a szép narancssárga húsáig nem érünk.) A hagymákat elfelezzük, majd karikázzuk. A csirkemellet, és a sütőtököt felkockázzuk.
Kevés olajon a hagymákat üvegesre pirítom egy közepes lábosban, majd hozzájuk teszem a csirkemellet. Amikor félig kifehéredett, hozzáadom a fűszereket. Ha már nincs rózsaszín rész rajta, felöntöm a zöldségalaplével, s beleteszem a sütőtököt is. Fedő alatt, alacsony lángon főzöm. 20-25 perc alatt elkészül. A végén kóstoljuk meg, ha nem találjuk elég édeskésnek, adjunk hozzá mézet. Párolt rizzsel tálaljuk! Jó étvágyat! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.