A rizs egy tipikus köret, mely gyakran előfordul diétánkban. Viszont ez nem jelenti azt, hogy állandóan csak sima főtt rizst kell ennünk húsunk mellé. A következő recept szerintem magában is megállja a helyét, nekem legalábbis nagyon ízlett. :)
Bengapu kurkumás, hagymás rizse
- 15 dkg rizs
- 1 teáskanál kurkuma
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 teáskanál szárított medvehagyma
- kevés a kedvenc olajunkból, zsiradékunkból
A hagymákat megpucoljuk, majd apró kockákra daraboljuk. Miután letöröltük könnyeinket, és bekötöttük megvágott ujjainkat, egy közepes lábosban elkezdjük hevíteni az olajat/zsiradékot, rádobjuk a hagymát. 4-5 perc dinsztelés után hozzáadjuk a rizst, átforgatjuk, majd kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntjük. Megszórjuk a fűszerekkel, 1-2 keverés után fedjük le a lábost. Ha elkezdett forrni, a lehető legalacsonyabbra vesszük alatta a lángot, majd a rizs fajtájától függően 15-18 perc alatt készre főzzük. Jó étvágyat hozzá!
Én sima sült, vagy főtt csirkét ajánlanék mellé, ha nagyon húsbarátok vagyunk. ;)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.