Nagy zabálások diéta mellett.

2015. augusztus 08. 05:01 - Bengapu

"Rizsázzunk" egy kicsit másképp!

A rizs egy tipikus köret, mely gyakran előfordul diétánkban. Viszont ez nem jelenti azt, hogy állandóan csak sima főtt rizst kell ennünk húsunk mellé. A következő recept szerintem magában is megállja a helyét, nekem legalábbis nagyon ízlett. :)

Bengapu kurkumás, hagymás rizse

  • 15 dkg rizs
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál szárított medvehagyma
  • kevés a kedvenc olajunkból, zsiradékunkból

A hagymákat megpucoljuk, majd apró kockákra daraboljuk. Miután letöröltük könnyeinket, és bekötöttük megvágott ujjainkat, egy közepes lábosban elkezdjük hevíteni az olajat/zsiradékot, rádobjuk a hagymát. 4-5 perc dinsztelés után hozzáadjuk a rizst, átforgatjuk, majd kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntjük. Megszórjuk a fűszerekkel, 1-2 keverés után fedjük le a lábost. Ha elkezdett forrni, a lehető legalacsonyabbra vesszük alatta a lángot, majd a rizs fajtájától függően 15-18 perc alatt készre főzzük. Jó étvágyat hozzá!

Én sima sült, vagy főtt csirkét ajánlanék mellé, ha nagyon húsbarátok vagyunk. ;)

kurkhagymrizs.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr627681290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása