A következő recept már eleve fantasztikus, csak egy bibije volt: a kukoricaliszt. Ennek jellemzője, hogy elég karakteres íze van, így sokaknak nem ízlik a vele készült étel. (Köztük nekem se igazán.) Így megszületett a saját verzió, mellyel ugyanazt az eredményt sikerült elérni. :)
Csirkemell rizslisztes bundában
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 3 db tojásfehérje
- 3 ek rizsliszt
- só, őrölt színes bors ízlés szerint
Megtisztított filénket kisebb csíkokra, vagy falatnyira szeljük. Sózzuk, borsozzuk, és pár órára a szentélybe (hűtő :D) tesszük. (Elég neki 1 óra is, ha türelmetlenek vagyunk.)
A tojásfehérjéket habbá verjük, sózzuk, és kanalanként óvatosan(!) belekeverjük a rizslisztet. (Azért fontos az óvatosság, hogy ne törjük össze a habunkat.) Kisebb adagokban megforgatjuk benne a húst, és forró zsiradékban aranybarnára sütjük. Köretnek mehet a rizs, krumpli, vagy párolt zöldség; mindegyikkel ízleni fog. :) Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.