Nagy zabálások diéta mellett.

2015. március 01. 11:34 - Bengapu

Egy szimpla csere...

De az eredmény ugyanaz!

A következő recept már eleve fantasztikus, csak egy bibije volt: a kukoricaliszt. Ennek jellemzője, hogy elég karakteres íze van, így sokaknak nem ízlik a vele készült étel. (Köztük nekem se igazán.) Így megszületett a saját verzió, mellyel ugyanazt az eredményt sikerült elérni. :)

Csirkemell rizslisztes bundában

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 3 db tojásfehérje
  • 3 ek rizsliszt
  • só, őrölt színes bors ízlés szerint

Megtisztított filénket kisebb csíkokra, vagy falatnyira szeljük. Sózzuk, borsozzuk, és pár órára a szentélybe (hűtő :D) tesszük. (Elég neki 1 óra is, ha türelmetlenek vagyunk.)

A tojásfehérjéket habbá verjük, sózzuk, és kanalanként óvatosan(!) belekeverjük a rizslisztet. (Azért fontos az óvatosság, hogy ne törjük össze a habunkat.) Kisebb adagokban megforgatjuk benne a húst, és forró zsiradékban aranybarnára sütjük. Köretnek mehet a rizs, krumpli, vagy párolt zöldség; mindegyikkel ízleni fog. :) Jó étvágyat!

 

rlbcsirk.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr207230329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása