Nagy zabálások diéta mellett.

2015. február 11. 05:26 - Bengapu

Egy kis Marokkó reggelire

Nem tudom, ki hogy van vele, de olykor nagyon megkívánom a fűszeres ételeket. (Pedig nem igazán ajánlott.) Emellett imádom a sárgarépát. (Még a kórházban se tudták velem megutáltatni. :P) Így nagyon megörültem, amikor rátaláltam erre az egyszerű "kencére", mely hamar megvan, és egy fantasztikus ízbomba. 

Marokkói sárgarépakrém

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgarépa
  • 1 kk (kávéskanál) őrölt fahéj
  • 1 kk őrölt fűszerkömény
  • 1 kk őrölt gyömbér
  • 1 kk őrölt fűszerpaprika
  • 1 tk (teáskanál) méz
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 ek citromlé (legjobb a frissen facsart)
  • 2 gerezd fokhagyma (ez egy opcionális összetevő, nem mindenki szereti nyersen a fokhagymát)

    [A fűszereknél figyeljünk oda, hogy garantáltan gluténmentesek legyenek, még nyomokban se tartalmazza azt!]

Elkészítés:

A répát megpucoljuk, és felkarikázzuk. Annyi vízben, amennyi pontosan ellepi, roppanósra főzzük. (Ez körülbelül 12-15 perc.) Ha kész, leszűrjük, és botmixer segítségével pürésítjük, de ha kicsit rusztikusabb végeredményt szeretnénk, akkor egy sima krumplinyomóval végezzük el a műveletet. Hozzáadjuk a présen átnyomott fokhagymagerezdeket, és a többi hozzávalót. Nagyon alaposan összedolgozzuk őket. Jól lehűtve fogyasszuk!

Mikor ajánlott fogyasztani? A kicsit több fűszer miatt csak passzív időszakban.

marsar.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bengapukonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr407160331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy zabálások diéta mellett.
süti beállítások módosítása