Nem tudom, ki hogy van vele, de olykor nagyon megkívánom a fűszeres ételeket. (Pedig nem igazán ajánlott.) Emellett imádom a sárgarépát. (Még a kórházban se tudták velem megutáltatni. :P) Így nagyon megörültem, amikor rátaláltam erre az egyszerű "kencére", mely hamar megvan, és egy fantasztikus ízbomba.
Marokkói sárgarépakrém
Hozzávalók:
- 50 dkg sárgarépa
- 1 kk (kávéskanál) őrölt fahéj
- 1 kk őrölt fűszerkömény
- 1 kk őrölt gyömbér
- 1 kk őrölt fűszerpaprika
- 1 tk (teáskanál) méz
- 1 ek olívaolaj
- 3 ek citromlé (legjobb a frissen facsart)
- 2 gerezd fokhagyma (ez egy opcionális összetevő, nem mindenki szereti nyersen a fokhagymát)
[A fűszereknél figyeljünk oda, hogy garantáltan gluténmentesek legyenek, még nyomokban se tartalmazza azt!]
Elkészítés:
A répát megpucoljuk, és felkarikázzuk. Annyi vízben, amennyi pontosan ellepi, roppanósra főzzük. (Ez körülbelül 12-15 perc.) Ha kész, leszűrjük, és botmixer segítségével pürésítjük, de ha kicsit rusztikusabb végeredményt szeretnénk, akkor egy sima krumplinyomóval végezzük el a műveletet. Hozzáadjuk a présen átnyomott fokhagymagerezdeket, és a többi hozzávalót. Nagyon alaposan összedolgozzuk őket. Jól lehűtve fogyasszuk!
Mikor ajánlott fogyasztani? A kicsit több fűszer miatt csak passzív időszakban.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Anita Lőrincz 2015.02.11. 06:23:45